Tickets
Shop
Nieuws 17 jan 2019

Twee mannen veroordeeld tot 18 jaar cel voor moord op Denis Ten

In Kazachstan zijn twee mannen veroordeeld tot achttien jaar cel voor de moord op Denis Ten. Een derde verdachte kreeg vier jaar gevangenisstraf voor medeplichtigheid. De kunstschaatser werd in juli vorig jaar doodgestoken.

Foto : Sander Chamid

Dat gebeurde toen de twee mannen wilden inbreken in de auto van Ten en de sporter daarbij in zijn dij staken. De Kazach verloor veel bloed en overleed even later in een ziekenhuis in Almaty. De aanklager had 20 jaar gevangenisstraf geƫist.

Ten, die 25 jaar werd, behaalde bij de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji brons. Bij de wereldkampioenschappen van 2013 won hij zilver, twee jaar later gevolgd door brons. Vorig jaar kwam Ten bij de Spelen in Zuid-Korea niet verder dan de 27e plek.

Dit jaar zal er een kunstschaatsacademie geopend worden die Tens naam draagt, dat maakte zijn moeder eind december bekend. Het was een van de dromen die de kunstrijder had om iets terug te geven aan de schaatswereld. Er verschijnt eveneens een muziekalbum met vijftien zelfgeschreven nummers.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan