Tickets
Shop
Nieuws 24 jan 2019

Toch marathon op natuurijs in Noordlaren

Enkele dagen na de eerste marathon op natuurijs organiseert ijsvereniging De Hondsrug in Noordlaren toch ook een marathon op de lokale ijsbaan. Het gaat om het Gewestelijk Kampioenschap van het KNSB Gewest Groningen en Drenthe. De wedstrijd zal vrijdagavond verreden worden.

Foto : Wilbert Bijzitter

In eerste instantie kreeg de ijsclub geen marathon toegewezen, omdat de KNSB slechts een wedstrijd op Nederlands natuurijs wenste te rijden. Dit in verband met de wedstrijden de komende week op de Weissensee in Oostenrijk. Na overleg met het Gewest kan men vrijdagavond de ijzers onderbinden. Het gaat om de categorieën Dames, Heren en Masters. De eerste start is om 18.00 uur.

Vanwege de wedstrijden op de Weissensee zullen amper erkende marathonrijders van de partij zijn. Vandaag wordt daar de eerste wedstrijd verreden, de Aart Koopmans Memorial. Zaterdag wordt het Open NK gereden en aanstaande woensdag wordt afgesloten met de Alternatieve Elfstedentocht over 200 kilometer. 

De eerste schaatsmarathon van deze winter op natuurijs was afgelopen maandag in Haaksbergen, met Simon Schouten als winnaar bij de mannen en Rixt Meijer bij de vrouwen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan