Na een succesvol eerste seizoen in de Topdivisie van het marathonpeloton, wil Team BraGeld de goede lijn volgend jaar voortzetten. De stichting achter de ploeg, De Snelle IJzers, wil de ploeg de komende jaren uitbouwen tot een stabiele opleidingsploeg die uitkomt in de Topdivisie.

Het team is tevreden met de prestaties van het huidige seizoen, die volgens het persbericht van de ploeg zeker niet onopgemerkt zijn gebleven. Dit seizoen komen Peter van de Pol, Henriek van Milligen, Thomas Kruk en Jasper van Mierle uit voor de ploeg. In de Beloftendivisie rijden Gijs Boer en Jasper Bugter in de kleuren van BraGeld. 

Om de opgeschroefde ambities waar te maken, zullen enkele veranderingen plaatsvinden in de begeleiding van het team. Zo zegt trainer en ploegleider Jan van den Hoogen na dertig jaar het trainersvak vaarwel, al blijft hij wel betrokken bij de ploeg. 

Ook op het rijdersvlak zal het een en ander veranderen. Peter van de Pol, dit jaar nieuw bij de ploeg, zal komend jaar niet meer terugkeren in het peloton. De nummer twee van het ONK op natuurijs in 2014 zal in plaats daarvan de ploeg bijstaan in het samenstellen van een nieuw begeleidingsteam. Daarmee komt een einde aan de carrière van de winnaar van de eerste Henk Angenent Classic. 

De ploeg zelf gaat volgend jaar wellicht onder een andere naam door het leven. Mochten er nieuwe sponsoren gevonden worden, zal de naam van het team mogelijk wijzigen. De stichting achter BraGeld is druk in gesprek met potentiële kandidaten en hoopt binnenkort meer bekend te maken over de samenstelling van het team het komende seizoen.