Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2019

Robert Post voor twee jaar naar Okay Fashion & Jeans

Foto : Vincent Riemermsa

Op het moment dat de temperaturen in Nederland voor het eerst dit seizoen echt onder het vriespunt lijken te geraken, begint de transfercarrousel in het marathonpeloton op volle toeren te draaien. Na de overstap van Evert Hoolwerf naar AB Vakwerk heeft ook de ploeg van Okay Fashion & Jeans/Interfarms transfernieuws te melden. Robert Post komt het team vanaf komend seizoen versterken. 

De zwarte brigade van manager Edward van Dijk is zoals gewoonlijk al vroeg in het seizoen actief op de transfermarkt en heeft met Post een erkende kracht in huis gehaald. De marathonschaatser uit Groningen reed de voorbije vier seizoenen voor de ploeg van Bouw & Techniek en grossierde in podiumplaatsen.

De eerste overwinning kwam pas dit seizoen. Tijdens de achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup in Breda greep Post de zege. Van Dijk is uiteraard in zijn nopjes met de versterking. "Robert heeft zich de laatste jaren langzaam ontwikkeld naar een topmarathonrijder en is een enorme versterking voor onze ploeg."

Koersen met huisgenoot
Na lang wikken en wegen hakte Post de knoop door. Het is tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière. "Vorig jaar rond deze tijd heb ik ook gesproken met Okay Fashion & Jeans. Toch besloot ik bij mijn ploeg te blijven. Ik had het gevoel dat het nog niet klaar was, dat ik me nog kon verbeteren. Een goede keus denk ik, want uiteindelijk heb ik voor mijn ploeg toch een overwinning kunnen binnenhalen."

Bij zijn nieuwe team vindt Post onder andere zijn huisgenoot en huidig klassementsleider Sjoerd den Hertog. "Om samen met Sjoerd te kunnen rijden volgend seizoen heeft een groot aandeel in mijn keuze voor deze ploeg gehad. We kunnen nu vaker en makkelijker samen trainen en dat is een groot voordeel. Daarnaast kennen we elkaar erg goed en dat gaat zeker helpen in de wedstrijden."

Afscheid van Van Ham
Met zijn nieuwe ploeg in zijn achterhoofd rijdt Post uiteraard de rest van het seizoen nog in de kleuren van Bouw & Techniek. "Geen probleem", zegt Post resoluut. "Marathonschaatsen is mijn werk en daar ga ik heel professioneel mee om en zo zien we dat ook in de ploeg. Ik wil me in mijn laatste wedstrijden voor Bouw & Techniek nog volop laten zien. We hebben al een aantal wedstrijden gewonnen, maar als het aan de ploeg ligt worden dat er nog een aantal meer en daar ga ik mij voor de volle honderd procent voor inzetten."

Met de komst van Post heeft Okay Fashion & Jeans/Interfarms al vijf schaatsers op papier staan voor volgend seizoen. Naast Post en Den Hertog zijn dat Ingmar Berga, Crispijn Ariëns en Bart Hoolwerf. Na goed overleg is besloten om afscheid te nemen van Marcel van Ham. Voor de invulling van de zesde en laatste plek voert de ploeg nog gesprekken.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan