Tickets
Shop
Nieuws 09 jan 2019

Olympisch kampioene Shim klaagt voormalig coach aan wegens seksueel misbruik

Foto : Soenar Chamid

Olympisch shorttrackkampioene Shim Suk Hee heeft een aanklacht wegens seksueel misbruik ingediend tegen haar voormalig coach Cho Jae Beom. Yonhap, meldt dat de 22-jarige Zuid-Koreaanse vorige maand tegenover de politie verklaarde dat ze sinds 2014, toen ze nog op de middelbare school zat, meerdere malen werd verkracht.

"Ze is al sinds haar tienerjaren herhaaldelijk onderworpen aan deze misdaden en de diepte van haar traumatische wonden is onbeschrijflijk", verklaarde haar advocaat Lim Sang-hyuk. Shim beweert dat het vermeende misbruik van Cho duurde tot ongeveer twee maanden voor de opening van de Olympische Spelen in Pyeongchang. 

In september verklaarde ze tegenover de rechtbank van Seoul al mishandeld te zijn door haar oud- coach, ze werd regelmatig geslagen en uitgescholden, net als vier andere schaatsers. Enkele weken voor de Winterspelen zou ze zo hard op haar hoofd zijn geslagen dat ze er een hersenschudding aan overhield. Tijdens een emotionele verklaring vertelde ze toen dat het 'tijd is dat de waarheid naar buiten komt'. De gevangenisstraf die destijds werd opgelegd betrof tien maanden. 

Met het Zuid-Koreaanse relayteam pakte ze in februari desondanks toch de olympische titel, net als vier jaar terug.   De meervoudig wereldkampioene zegt zich nu pas uit te durven spreken, omdat Cho dreigde dit het einde van haar shorttrackcarrière zou betekenen.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan