Tickets
Shop
Nieuws 16 jan 2019

Knegt verlaat intensive care, mogelijk volgend seizoen weer op het ijs

Sjinkie Knegt heeft dinsdag de intensive care van het Groningse Martini Ziekenhuis mogen verlaten. De shorttracker werd daar donderdagavond opgenomen na een ongeluk met de houtkachel bij hem thuis. Daarbij liep hij brandwonden op aan zijn gezicht, borst en benen.

Knegt blijft voorlopig nog wel in het ziekenhuis. Over twee weken kunnen de artsen meer duidelijkheid geven over het verdere herstel en of Knegt een huidtransplantatie moet ondergaan. Ondanks die vraagtekens hoopt de 29-jarige Fries aan het begin van het nieuwe seizoen zijn rentree te maken op het ijs. 

Bondscoach Jeroen Otter was maandag in het televisieprogramma Peptalk ook positief over het herstel van zijn pupil. "Als je naar de afgelopen honderd uur kijkt, gaat Sjinkie met grote stappen vooruit. Het mooie aan hem is dat hij mister positivo is. We gaan in mei op trainingskamp naar het buitenland en hij vertelde al dat hij er dan weer bij is", sprak Otter.

De tweevoudig olympisch medaillewinnaar was eerder dit seizoen al uitgeschakeld met een beenblessure. Om die reden moest hij het EK in eigen land al missen. Bij het NK begin januari liet hij weten de WK begin maart in het Bulgaarse Sofia nog te willen halen. Ook dat toernooi zal hij nu aan zich voorbij moeten laten gaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan