Tickets
Shop
Nieuws 21 jan 2019

'Jammer dat anderen niet goed naar de weersvoorspelling hebben gekeken'

Simon Schouten heeft maandagavond op het ijs van Haaksbergen voor het derde jaar op rij de eerste natuurijsmarathon van de winter op zijn naam geschreven. Net als in 2017 (Noordlaren) en 2018 (eveneens Haaksbergen) kwam hij als eerste over de finish.

Foto : Wilbert Bijzitter

Al vroeg in de koers ging een kop van dertien man op pad naar een ronde voorsprong. Met nog veertig ronden op het bord waagden Evert Hoolwerf en Kevin Hoekstra een eerste poging om een tweede ronde te pakken. Hun ploeggenoten van Royal A-ware en Bouwselect, Simon Schouten en Knol, gingen daarop in de achtervolging.

Het waren vervolgens Simon Schouten en beloftenrijder Casper de Gier (Bouwpartners) die hun eerste tweede ronde pakten. De achtervolgers wisten daar ook in te slagen en met een kopgroep van tien ging de koers op de finale af.

Vier ronden voor de finishlijn nam Schouten opmerkelijk vroeg de leiding van de trein. De Gier waagde in de slotronde nog een dappere poging, maar moest het toch afleggen tegen de blauwe pakken van Royal A-ware. Schouten won de sprint, voor ploeggenoot Arjan Stroetinga en De Gier.

"Het gaat me goed af blijkbaar", lacht Schouten na de koers. "Maar het was evengoed pittig. Ondanks dat veel schaatsers al op de Weissensee zijn werd er hard gereden. Het was een beste wedstrijd en ik heb op kop veel gaten dichtgereden."

Hoe belangrijk een zege op Nederlands natuurijs is? "Absoluut belangrijk. Hier leef je als marathonschaatser voor. Jammer dat de rest van het peloton niet goed naar de weervoorspelling heeft gekeken."

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan