Er staat een druk schaatsweekeinde voor de deur met shorttrack, marathon, kunstrijden en langebaan. Check hier hoe je alles kunt volgen:

StarClass 5 (18 t/m 20 januari)
In het Belgische Lommel staat dit weekend de derde StarClass voor junioren C en D op het programma. Dit is de laatste competitiewedstrijd voor de Europa Cup finale eind maart in Rostock. Er staan vijftig Nederlandse shorttrackers op de startlijsten. Klik hier voor meer informatie.

KPN Marathon Cup 11 (19 januari)
Voor de tweede keer dit seizoen strijkt het marathonpeloton neer op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De elfde wedstrijd om de KPN Marathon Cup is de laatste krachtmeting voordat men afreist naar de Weissensee. De beloften trappen de zaterdagavond om 17.45 uur af, daarna volgen de Topdivisie dames om 19.15 en rond 20.30 uur starten de Topdivisie mannen. Zoals altijd zijn de wedstrijden van de Topdivisie live te volgen via schaatsen.nl/marathon. Meer informatie vind je hier.

Landenwedstrijd Duitsland-Nederland-Noorwegen (19 t/m 20 januari)
Op zaterdag en zondag wordt in Groningen de jaarlijkse landenwedstrijd tussen Duitsland, Nederland en Noorwegen verreden. Het is één van de weinige internationale wedstrijden waar Nederlandse junioren C en B zich kunnen meten. De landenwedstrijd is een allroundtoernooi over vier afstanden. Wie namens Oranje op het ijs staan, vind je hier. Voor alle informatie, klik hier.

KNSB Cup 3 kunstrijden (19 t/m 20 januari)
In Leeuwarden staat de derde en laatste KNSB Cup op het programma. Dit is voor de kunstrijders meteen ook het laatste moment om zich te plaatsen voor de Challenge Cup en het NK eind februari in Den Haag. Alle wedstrijdinformatie vind je hier.

Flevobokaal voor masters (22 januari)
Op Flevonice wordt dinsdag de Flevobokaal voor masters verreden. Vanaf 18.00 uur rijden de drie leeftijdscategorieën hun wedstrijden op de ijsbaan van drie kilometer. Het zou al de vierde competitiewedstrijd moeten zijn, maar weersomstandigheden gooiden tweemaal roet in het eten. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de volledige kalender.