Tickets
Shop
Nieuws 27 jan 2019

Hekman verlengt met twee jaar bij AB Vakwerk

Gary Hekman zal ook de komende twee jaar bij zijn huidige marathonploeg AB Vakwerk rijden. Dat maakt de rijder bekend op de Facebook-pagina van zijn team.

Foto : Eline Hooghiemstra

De komst van Evert Hoolwerf naar de groene brigade gaf voor Hekman de doorslag. "Ik kom in een periode van mijn leven dat ik niet altijd het kopmanschap wil krijgen, maar ook graag in een knechtenrol wil gaan rijden. Het zou wel mooi zijn als ik andere jongens wegwijs kan maken in het peloton en helpen in de wedstrijd. De komst van Evert is een goede reden om twee jaar bij te tekenen." 

Hekman rijdt sinds 2016 voor het team van ploegleider Roy Boeve en kwam daarvoor uit voor onder meer Team Van Werven en Nefit. Hij boekte al talloze overwinningen, waaronder de nationale titel op de mass start in 2016 en het Open Nederlands kampioenschap op de Weissensee in 2011. 

Christiaan Hoekstra gaat de ploeg na drie jaar verlaten en komt volgend seizoen uit voor Team Stehmann/Viking van ploegleider Mario Donker.

Update 29 januari:
Daags na de contractverlenging van Hekman maakt AB Vakwerk bekend dat ook Luc ter Haar, Willem Hoolwerf en Frank Vreugdenhil langer bij de ploeg blijven. De mannen tekenen voor een jaar bij. Ter Haar tekende in september 2018 voor een eenjarig verblijf in de opleidingsploeg AB Direct. De 25-jarige marathonschaatser en inlineskater hoopt komend seizoen nog meer progressie te gaan boeken. Willem Hoolwerf (24) wil volgend jaar vaker voor de overwinning gaan strijden. De 34-jarige routenier Vreugdenhil ziet nog veel uitdagingen voor zichzelf, van een dienende rol op kunstijs tot rijden voor de zeges op natuurijs.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan