Tickets
Shop
Nieuws 29 jan 2019

Eerste namen De Zilveren Bal 2019 bekend

De Zilveren Bal heeft de eerste buitenlandse namen bekend gemaakt. Sprinters Nico Ihle, Laurent Dubreuil, Floris Root en Hendrik Dombek verschijnen op vrijdagavond 15 maart aan de start tijdens de vierde editie van 's werelds snelste schaatsshow in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Dubreuil reed begin dit jaar de vijfde snelste tijd ooit gereden. De Canadees spurtte in Calgary naar een tijd van 34,11 op de 500 meter met een opening van 9,60. Eerder schreef hij al het WK Junioren (2012) en de WK Afstanden (2015) op zijn naam. 

De Duitser Ihle zorgt gegarandeerd voor show en spektakel tijdens 's werelds snelste schaatsshow. De showman kijkt ernaar uit om de bezoekers te vermaken. Hij deed al drie keer mee aan de Olympische Spelen en in 2017 werd hij derde op het EK Sprint. Naast Dubreuil en Ihle hebben Root uit Oostenrijk, woonachtig in Amsterdam, en de Duitster Dombek zich ook aangemeld en hebben diverse andere sprinters uit onder andere Japan, Canada en Oostenrijk interesse getoond.

Voor het eerst vindt de spectaculaire afsluiter van het schaatsseizoen plaats op een vrijdagavond. De organisatie heeft besloten om het evenement naar het weekend te halen en hoopt op deze manier meer bezoekers te trekken en het evenement te laten groeien. Het juniorentoernooi wordt verreden op zaterdag 16 maart.

Tickets zijn vanaf vrijdag 1 februari online verkrijgbaar voor €13,50 per stuk en aan de kassa van de Elfstedenhal.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan