De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft maandag de namen bekendgemaakt voor de laatste twee World Cup-wedstrijden van het seizoen in Dresden (1-3 februari) en Turijn (8-10 februari). Bondscoach Jeroen Otter reist met een jeugdige ploeg af naar Duitsland en Italië.

Vooral voor de wedstrijd in Dresden zal de Nederlandse equipe bestaan uit jonge honden. Bij de heren zijn Melle van 't Wout en Niels Kingma geselecteerd, bij de dames maken Georgie Dalrymple en Europees kampioene Tineke den Dulk hun opwachting. Zowel Dalrymple als Van 't Wout rijden de week daarvoor in Montréal eerst nog het WK voor junioren.

Ook voor de wereldbeker in Turijn is Den Dulk geselecteerd. Zij vult de ploeg aan die verder bestaat uit de vaste kern Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof. De keuze voor een zesde rijdster wordt pas na het WK voor junioren gemaakt. Vooralsnog zijn Avalon Aardoom, die kampt met de naweeën van een hersenschudding, en Marijn Wiersma niet geselecteerd. 

Bij de heren worden Jasper Brunsmann en Friso Emons wel voor de wedstrijd in Turijn opgeroepen. Zij slaan de wedstrijden in Dresden dus over ten faveure van Van 't Wout en Kingma. De ploeg bestaat verder uit Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dennis Visser en Dylan Hoogerwerf.

De volledige selectie van TeamNL ziet er als volgt uit:

Dresden
Vrouwen
Suzanne Schulting
Lara van Ruijven
Yara van Kerkhof
Rianne de Vries
Tineke den Dulk
Georgie Dalrymple

Mannen
Daan Breeuwsma
Itzhak de Laat
Dylan Hoogerwerf
Dennis Visser
Melle van ‘t Wout
Niels Kingma
 
 
Turijn
Vrouwen
Suzanne Schulting
Lara van Ruijven
Yara van Kerkhof
Rianne de Vries
Tineke den Dulk
De zesde naam wordt na het WK Junioren ingevuld.

Mannen
Daan Breeuwsma
Itzhak de Laat
Dylan Hoogerwerf
Dennis Visser
Jasper Brunsmann
Friso Emons