De Nederlandse junioren hebben de wereldbekerfinale in Baselga de Piné afgesloten met vier medailles. Talent TeamNL pakte twee gouden en twee zilveren plakken. Over een week vinden op dezelfde Italiaanse buitenbaan de wereldkampioenschappen plaats.

Femke Beuling en Michelle de Jong bezorgden Nederland de eerste medailles van de dag. Op de 500 meter zegevierde Beuling voor De Jong en de Japanse Moe Kumagai. De eindzege in het klassement ging naar De Jong. Op de 1500 meter veroverde Paulien Verhaar zilver achter de Japanse Ryu Kosaka. Het brons ging naar de Zuid-Koreaanse Dong-hee Kim. Verhaar pakte wel de winst in het World Cupklassement.

De oranjemannen belandden op de 500 meter net naast het podium. Mika van Essen had een misslag op het laatste rechte stuk en liep net als zaterdag de bronzen medaille mis op vier duizendsten van een seconde. Merijn Scheperkamp reed een persoonlijk record (36,28) en werd vijfde, Janno Botman eindigde als zevende.

De winst ging naar de Rus Artem Arefyev, hij klopte Koki Kubo uit Japan en Sang-hyeok Cho uit Zuid-Korea. Arefyev pakte ook het wereldbekerklassement. De 1500 meter werd prooi voor de Rus Sergei Loginov. Hij versloeg de Noor Hallgeir Engebråten en Gabriel Odor uit Oostenrijk. Er stonden geen Nederlanders aan de start. Engebråten won de eindklassering.

De World Cup werd afgesloten met een gouden medaille voor Yves Vergeer op de mass start door goed teamwork. Janno Botman reed solo op kop om de koers hard te maken. Vervolgens maakte Vergeer het af met een eindsprint. Hij versloeg de Zuid-Koreaan Ju-hyeong Park en Tsubasa Horikawa uit Japan. Botman eindigde als zesde. De Nederlandse vrouwen reden geen massastart.

Alle uitslagen vind je hier.