Team Mastermind moet voor komend jaar op zoek naar twee nieuwe rijdsters. In januari liet Jane Ravestein weten na dit seizoen te stoppen als marathonschaatsster op het hoogste niveau en Jessica Merkens gaat de ploeg verlaten.

Als hoofdsponsor blijft Mastermind ook komend jaar betrokken bij de marathonploeg, net als een aantal subsponsoren. Emma Engbers, vorig jaar derde in het eindklassement van de KPN Marathon Cup, en Nicky van Leeuwen komen volgend seizoen wel uit in het blauw-rode pak. "Na zes jaar bij Mastermind is het tijd voor iets anders", licht Merkens haar keuze toe.

"Emma en ik zijn acht jaar geleden samen begonnen en onder dezelfde begeleiding hebben we de ruimte gekregen om te leren en te groeien", vervolgt ze. "Het is vrij uniek om zolang bij elkaar te blijven en het heeft altijd goed gewerkt, maar met nieuwe energie, andere prikkels en andere meiden hoop ik nog een stap te kunnen maken."

Eerder maakte Jane Ravestein bekend dat ze na tien jaar gaat stoppen met marathonschaatsen op het hoogste niveau. "Ik heb onwijs veel leuke momenten gehad. Ik heb doelen behaald", liet de 29-jarige rijdster weten op social media. "Ik heb ontzettend genoten van deze mooie sport en ben heel erg dankbaar voor alle kansen die ik gehad heb en de sponsoren en begeleiding die mij gesteund hebben. Extra genieten van de laatste wedstrijden. Het is mooi geweest, met een traan en lach neem ik afscheid."

Klik hier voor het volledige transferoverzicht marathon.

Door Anjuli Veltman - Laatste update op 01 feb 2019 om 14:57