Tickets
Shop
Nieuws 02 feb 2019

Schulting snelt naar brons op 1500 meter

Foto : Sander Chamid

Bij de World Cup shorttrack in Dresden heeft Suzanne Schulting brons gepakt op de 1500 meter. Nadat ze zich met enkele ronden te gaan in derde positie had genesteld, kon ze ten opzichte van Kim Boutin (zilver) en Ji Yoo Kim (goud) in de slotfase geen vuist meer maken. 

In de halve finale reed Schulting al attent van voren. Met gedecideerde inhaalmanoeuvres wist ze de concurrentie te verschalken. Ook Rianne de Vries plaatste zich voor de A-finale, nadat de Chinezen Zhong en Song allebei een penalty aan de broek kregen. In de finale streed ze voornamelijk in de achterhoede. Ze werd uiteindelijk achtste en laatste. 

Op de 1000 meter ging de zege naar Sofia Prosvirnova. Die gouden plak kwam voor de Russische als een verrassing, aangezien in de laatste bocht Natalia Maliszewska door eigen toedoen wegviel. Ji Hyun Choi en Cynthia Mascitto veroverden zilver en brons. De Nederlandse dames, Georgie Dalrymple en Lara van Ruijven, behaalden plaatsen in de B-finale. Daarin ging Dalrymple als een speer uit de startblokken. De zege ging echter naar de Française Monsoivin. Van Ruijven werd tweede, Dalrymple vijfde. 

Tineke den Dulk stond aan de start in de kwartfinale, nadat ze eerder vanochtend met succes door de herkansingen was gekomen. Ze werd echter bestraft met een penalty na een mislukte inhaalpoging op Dalrymple. 

Klik hier voor alles over de World Cup in Dresden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan