De Nederlandse junioren zijn de World Cup in Baselga goed begonnen. Zaterdag werden maar liefst zes medailles binnengehaald op het Italiaanse ijs, met zelfs een clean sweep voor de dames.

Femke Kok, Robin Groot en Michelle de Jong kleurden op de 1000 meter het gehele podium oranje. De Nederlandse vrouwen hielden de concurrentie op ruime achterstand. Bij de heren moest Mika van Essen het net zonder podiumplek doen, hij miste op vier duizendste van een seconde de bronzen medaille. De afstand werd gewonnen door Austin Kleba uit Amerika, voor Stepan Chistiakov uit Rusland en Katsuhiro Kuratsubo uit Japan. Jordy van Workum werd achttiende.

Op de 3000 meter was er wederom eremetaal voor de Nederlandse dames, daar pakte Paulien Verhaar het zilver. Ze moest alleen de Japanse Ryu Kosaka voor zich dulden, Anastasiia Grigoreva uit Rusland pakte het brons. Bij de heren kwam op de drie kilometer alleen Yves Vergeer in actie voor Nederland, hij noteerde de achtste tijd. Gabriel Odor uit Oostenrijk pakte het goud. Zilver en brons gingen naar Francesco Betti uit Italië en Hallgeir Engebråten uit Noorwegen.

Op de team pursuit wisten de dames en herentrein naar een medaille te rijden. Groot, Kok en Verhaar veroverden het goud. Rusland en Polen maakten het podium compleet. Bij de heren reden Van Workum, Vergeer en Merijn Scheperkamp naar het brons. De ploegenachtervolging werd gewonnen door Rusland, voor Japan.

Klik hier voor de volledige uitslagen.