Ook op de laatste dag van het WK Junioren hebben de Nederlandse junioren vele medailles veroverd. Op de teamsprint, de ploegenachtervolging en op de mass start werden door de Nederlandse dames en heren allemaal medailles behaald.

Teamsprint
Het eerste succes van de dag werd behaald op de teamsprint. De oranjetrein, met achtereenvolgens Femke Kok, Femke Beuling en Michelle de Jong, was veel sneller dan de rest. In een tijd van 1.31,72 waren de Nederlandse dames bijna 2,5 seconden sneller dan de nummer twee Rusland.

Ook de heren verzekerden zich van een gouden medaille op de teamsprint. Mika van Essen, Merijn Scheperkamp en Janno Botman (in deze volgorde) kwamen uit op een tijd van 1.25,13 en waren daarmee net iets (0,18 seconden) sneller dan de nummer twee Zuid-Korea en de nummer drie Rusland (0,24 seconden).

Ploegenachtervolging
Femke Kok, Robin Groot en Paulien Verhaar kwamen in de laatste rit van de ploegenachtervolging in actie en leken op weg naar het goud. De Japanse dames wisten echter niet van opgeven en kwamen in de slotfase steeds dichterbij. Op de streep waren de Aziatische dames vier tienden van een seconde sneller dan de Nederlandse dames. Het verschil met de nummer drie Rusland was voor beide landen ruim vier seconden.

De mannen, met Yves Vergeer, Jordy van Workum en Merijn Scheperkamp op het ijs, moesten genoegen nemen met een bronzen plak. Het oranjetrio hoefde met een tijd van 3.58,32 alleen Noorwegen (3.56,50) en Rusland (3.57,28) voor zich te dulden. 

Mass start
Op het afsluitende onderdeel van het WK, de mass start, greep Nederland twee keer nét naast het goud. Bij de heren kon Merijn Scheperkamp het harde werk van Jordy van Workum nét niet afmaken. Scheperkamp kwam in de lange sprint luttele centimeters tekort om Gabriel Odor uit Oostenrijk te verslaan. Van Workum finishte uiteindelijk als elfde.

Bij de vrouwen behaalde Robin Groot de bronzen medaille. De jongeling, die zaterdag al zilver won op de 3 kilometer, moest in de sprint van ver komen en legde het uiteindelijk af tegen de Italiaanse Laura Peveri en de Chinese Yuhan Ma. Paulien Verhaar, de andere Nederlandse deelneemster op dit onderdeel, eindigde als achtste.