Tjilde Bennis zal komend seizoen uitkomen voor Team Mastermind. Met de komst van de 21-jarige rijdster uit Zoeterwoude is de rood-blauwe brigade compleet.

Bennis begon haar carrière als regiorijdster in seizoen 2015/2016 bij Team Mastermind en leerde daar Emma Engbers kennen. "Het is mooi om na drie jaar weer terug te zijn, nu voor het echie", zegt Bennis lachend. "Ik denk dat ik veel van Emma en Nicky (van Leeuwen) kan leren. Zij hebben al meer ervaring en zo blijf ik mezelf ook verder ontwikkelen." De 21-jarige rijdster staat op dit moment tweede in het jongerenklassement achter Bianca Bakker. 

De Zoeterwoudse komt over van Team Nedflex, waar ze drie seizoenen voor reed. "Ik ben dankbaar voor die jaren en heb ervan genoten. We zijn een heel hecht team dus dat maakte het wel moeilijk om over te stappen, maar sportief gezien is het goed om voor een andere ploeg te gaan rijden. Ik kom straks in een team met podiumkandidaten en vind het ook leuk om de rol van knecht op me te nemen. Elke wedstrijd zullen we het mooiste eruit halen. Maar eerst dit seizoen goed afsluiten."

Eerder deze maand werd Chantal Hendriks al vastgelegd door Team Mastermind. Emma Engbers en Nicky van Leeuwen moesten op zoek naar nieuwe ploeggenoten nadat Jane Ravenstein liet weten te stoppen met marathonschaatsen op het hoogste niveau en Jessica Merkens de overstap maakte naar Team Speelman-Haak.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.

Door Anjuli Veltman - Laatste update op 18 feb om 15:34