Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2019

Kai Verbij tot Spelen 2022 bij Gerard van Velde

Na zijn succesvolle WK Afstanden heeft Kai Verbij zijn contract met Team Reggeborgh met drie jaar verlengd. Daarmee ligt Verbij net als zijn coach Gerard van Velde tot en met de Spelen van 2022 vast bij de ploeg.

Foto : Sander Chamid

Verbij (24), die dit seizoen in Inzell wereldkampioen werd op de 1.000 meter en de teamsprint, rijdt al sinds 2015 voor de sprintploeg. "Ik heb mijn contract verlengd omdat ik geloof in de aanpak van Gerard en we allebei het gevoel hebben dat er nog progressie te boeken is. Ook voel ik veel vertrouwen vanuit de sponsor en dat voelt goed", licht Verbij toe.

Van Velde is blij dat de sprinter een nieuw contract voor drie jaar heeft getekend. "Het vertrouwen is wederzijds. Ik ben blij dat Kai door wil gaan in ons team en we zullen er alles aan doen om nog beter te worden. De lat komt de komende jaren in aanloop naar de Olympische Spelen nog hoger te liggen", zegt hij.

Verbij is de eerste van de rijders van Team Reggeborgh die zijn contract verlengt. Van ploeggenoten Dai Dai N'tab, Ronald Mulder, Michel Mulder, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma is nog niet bekend wat ze gaan doen. Na zijn vijfde plaats op het WK Sprint afgelopen weekend sluit Verbij het seizoen af in Salt Lake City, waar hij op 9 maart in actie zal komen op de 1000 meter bij de World Cup Finale. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan