Tickets
Shop
Nieuws 08 feb 2019

Herzog verslaat eindelijk Kodaira: 'Ik was doodnerveus'

Vanessa Herzog heeft op de WK Afstanden in Inzell voor een verrassing gezorgd. De Oostenrijkse bracht Nao Kodaira voor het eerst sinds 2016 een nederlaag toegebracht. In een nieuw baanrecord van 37,12 sprintte ze naar de zege. Kodaira moest met 37,20 genoegen nemen met zilver. Konami Soga reed met 37,60 naar het brons.

Foto : Soenar Chamid

In het wereldbekercircuit wist Herzog telkens als Kodaira er niet bij was al de overwinning te pakken. Telkens als de Japanse wél aan de start stond, moest ze het doen met de tweede plaats. Dat het uitgerekend op het wereldkampioenschap lukt om Kodaira te verslaan, leidt tot blijdschap. "Laten we hopen dat het nu vaker gebeurt."

De 23-jarige sprintster voelt zich thuis in Inzell, waar ze normaal gesproken traint. "Dat het op mijn thuisbaan lukt om Kodaira te verslaan, is echt fantastisch", glundert ze. "Ik train hier altijd, ik voel me hier thuis. Dat ik nu het baanrecord heb is geweldig." 

De Nederlandse dames, die gisteren nog wereldkampioen werden op de teamsprint, kwamen al vroeg in het programma in actie. Letitia de Jong reed in de eerste rit een verdienstelijke 38,13, wat goed was voor de dertiende plaats. Jutta Leerdam (38,34) kwam uit op plek zestien, Janine Smit (38,60) werd 21e.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan