Ook na de WK Afstanden is hij nog altijd de baanrecordhouder op de tien kilometer in Inzell: Bob de Jong. De vijfvoudig wereldkampioen op de langste afstand vierde in 2011 in het Duitse dorpje zijn vierde titel. In eigen land staat 'zijn' tien kilometer ook nog altijd op het programma. In Haarlem beleeft zijn evenement De tien van Bob op zaterdag 9 maart het eerste lustrum.

In de voorbije jaren kwamen diverse buitenlandse stayers naar Haarlem voor deze speciale wedstrijd, die Bob de Jong mede organiseerde om zijn geliefde afstand nieuw leven in te blazen. De 10.000 meter stond internationaal onder druk, de afstand wordt op het hoogste niveau nog zelden verreden. In Haarlem kunnen schaatsers ervaring opdoen én een kwalificatietijd voor de World Cups neerzetten. 

De Jong zette de wedstrijd destijds samen op met de Baancommissie Haarlem (BCH) van het KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht. En hoewel De Jong momenteel als bondscoach voor China werkt, is hij nog steeds bij de wedstrijd betrokken. Op 9 maart beleeft De Tien van Bob dus zijn vijfde editie. De wedstrijd staat, onder de officiële naam Bloksma Bokaal, op de ISU-kalender.

Ook dit seizoen wordt naast de tien kilometer voor mannen ook een vijf kilometer voor vrouwen verreden. Nieuw is dit jaar dat er ook twee mass starts op het programma staan: één voor de junioren mannen A/B en één voor de vrouwen junioren A/B.

In Haarlem stonden bij eerdere edities onder anderen aan de start: Erik Jan Kooiman, Alexej Baumgärtner, Jordan Belchos, Arjen van der Kieft, Mats Stoltenborg, Daniel Niero, Esmee Visser en natuurlijk Bob de Jong zelf. "Het zou mooi zijn als we op 9 maart weer enkele nationale en internationale topstayers aan de start zien verschijnen", zegt de olympisch kampioen van 2006 (Turijn). 

De inschrijving sluit op 2 maart om 23.59 uur. Op 7 maart worden de deelnemerslijst en indeling bekendgemaakt. Het programma van de Bloksma 10 kilometer Bokaal 2019:
20.00 uur: 5000 meter vrouwen
20.20 uur: 10.000 meter mannen
21.45 uur: Mass start vrouwen junioren A/B
21.55 uur: Mass start mannen junioren A/B

Te zijner tijd wordt hier meer informatie gepubliceerd.