Chantal Hendriks verruilt komend seizoen het geel-zwart van Team ZiuZ voor het rood-blauw van Team Mastermind.

De 24-jarige Hendriks kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor het team van ploegleidster Valentina Berga-Belloni. Eerst bij uplus en de laatste twee jaar bij ZiuZ. "Ik heb Mastermind zelf benaderd en ben met Emma (Engbers) en Nicky (van Leeuwen) om tafel gaan zitten", vertelt Hendriks. "De meiden waren hartstikke enthousiast. Ik wilde op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen voor mezelf."

Toekomstig ploeggenote Emma Engbers is blij met de nieuwe aanwinst van Team Mastermind. "Chantal is sterk op natuurijs en heeft dat afgelopen maand bewezen met haar vijfde plek in de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee", zegt ze. "Wij houden van aanvallend koersen, net als Chantal. Ze past goed in onze tactiek." Hendriks beaamt dat: "Natuurijs en lange afstanden liggen mij het meest. Met een podiumplek op natuurijs zou mijn seizoen geslaagd zijn. Maar ook op kunstijs hoop ik komend seizoen meer mee te kunnen doen voor de punten in het klassement."

Team Mastermind moest op zoek naar twee nieuwe rijders nadat bekend werd dat Jane Ravenstein gaat stoppen met marathonschaatsen op het hoogste niveau en Jessica Merkens de ploeg na zes jaar gaat verlaten. De 27-jarige Utrechtse rijdt volgend seizoen bij Team Speelman-Haak.

Klik hier voor het volledige transferoverzicht marathon.

Door Anjuli Veltman - Laatste update op 12 feb 2019 om 01:26