Voor volgend seizoen heeft Team Palet Vastgoedonderhoud zich versterkt met Bianca Bakker. De 23-jarige schaatsster uit Wijnjewoude maakt de overstap van Team ZiuZ naar de formatie van ploegleider Eelco Kooistra.

De huidige leidster in het jongerenklassement in de KPN Marathon Cup is zeer verheugd met de overstap. "Ik heb de afgelopen jaren het ontzettend naar mijn zin gehad bij ZiuZ, maar vind het nu tijd worden voor een volgende stap in mijn schaatscarrière. Door verandering van omgeving en zoekende naar nieuwe prikkels voor mijn ontwikkeling, denk ik dat Team Palet Vastgoedonderhoud het beste past."

Door de goede internationale prestaties van Melissa Wijfje op de langebaan en de ambitie van haar om dit ook volgend jaar door te zetten, moest Team Palet Vastgoedonderhoud op zoek naar versterking. "Wij zochten al een tijdje naar een rijdster die ons team net als voorgaande jaren weer in balans brengt", vertelt ploegleider Eelco Kooistra. "Daarnaast is Bianca nog maar 23 jaar. Onze sponsor heeft voor twee jaar bijgetekend waardoor we met haar voorlopig ook de toekomst waarborgen."

Team Palet Vastgoedonderhoud zal volgend seizoen bestaan uit Imke Vormeer, Ineke Dedden, Jade van der Molen en Bianca Bakker. De ploegleiding blijft in handen van Eelco Kooistra.

Klik hier voor het volledige transferoverzicht marathon.