Na twee keer goud en een keer zilver in de voorgaande wereldbekers hebben de Nederlandse vrouwen ook in Nagano de winst gepakt op de teamsprint. Dione Voskamp, Michelle de Jong en Sanneke de Neeling hielden de Russische vrouwen meer dan een seconde achter zich. De mannen eindigden als vijfde.

De Nederlandse opstelling klopte de Russische dames in een rechtstreeks duel. De Russinnen startten in hun snelste opstelling met wereldtoppers op de sprintafstanden. Het team startte razendsnel, maar viel al snel uit elkaar toen Daria Kachanova de trein niet kon volgen. In de laatste ronde verloor zij veel terrein op De Neeling, die de opgelopen achterstand ruimschoots goedmaakte.

De Nederlandse mannen moesten na drie overwinningen in de afgelopen wereldbekers dit keer genoegen nemen met de vijfde plaats. De nieuwe opstelling met Dai Dai N'tab, Lennart Velema en Hein Otterspeer kon niet op tegen het Russische geweld dat Artem Arefyev, Viktor Mushtakov en Pavel Kulizhnikov overlegden. Zij pakten na twee diskwalificaties en een valpartij eerder dit seizoen eindelijk de winst en kwalificeerden zich daarmee voor de WK Afstanden. Zilver was er voor het Japanse team, dat eveneens met een sterk team aan de start stond. Het brons ging naar Canada.

Bekijk hier alle uitslagen.