Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2019

Vier Nederlandse kunstrijders naar EK in Graz

De selectiecommissie kunstrijden van de KNSB heeft bekendgemaakt welke rijders deel zullen nemen aan de Europese kampioenschappen in Graz, van 20 tot en met 26 januari 2020. TeamNL zal in Oostenrijk bestaan uit vier kunstschaatsers.

Foto : Margarita Bouma

Voor het eerst sinds 24 jaar doet Nederland bij het EK weer mee aan het paarrijden. Daarvoor zijn Daria Danilova (17) en Michel Tsiba (21) geselecteerd. Dit jonge paar debuteerde dit seizoen bij de senioren en deed dat uitstekend. 

Afgelopen weekeinde, bij de Golden Spin in Zagreb, voldeed het paar aan de ISU-eis en daarmee was het ticket voor Graz binnen. De laatste keer dat een Nederlands paar aan een EK deelnam was in 1996: broer en zus Ancuin en Jeltje Schulten werden 15e.

Bij het solorijden verdedigt Thomas Kennes in Graz de eer voor Nederland bij de mannen. De 23-jarige kunstrijder uit Oisterwijk nam vier keer eerder deel aan de Europese kampioenschappen. Zijn hoogste klassering was een 25e plaats in 2016. 

Bij de vrouwen keert Niki Wories (23) terug op het hoogste toneel. In aanloop naar deze EK maakte zij er met Kyarha van Tiel een spannende onderlinge strijd van. Wories deed het daarin, mede dankzij een hogere score bij de Tallinn Trophy, net iets beter. Het wordt haar derde EK-deelname; in 2016 behaalde Wories een 20e plaats.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan