Tickets
Shop
Nieuws 10 dec 2019

Russische atleten mogen van ISU wel starten op Jeugd Olympische Spelen

In afwachting van een mogelijk beroep en verdere uitleg van het wereldantidopingagentschap (WADA) heeft de ISU besloten dat Russische atleten voorlopig gewoon mogen starten. Dit geldt in elk geval voor de Jeugd Olympische Spelen, zo laat de internationale schaatsbond in een verklaring weten.

Foto : SCS/CSPA

Het WADA bracht gisteren de beslissing naar buiten om Rusland voor vier jaar te verbannen van alle grote internationale sportwedstrijden. De ISU erkent het besluit van het speciale comité, maar merkt op dat, gezien de timing, de sancties niet van toepassing zijn op de Jeugd Olympische Winterspelen van Lausanne in januari 2020.

"De ISU zal, net als andere belanghebbenden, contact onderhouden met het WADA om de vervolgstappen te verduidelijken, rekening houdend met het feit dat de zaak nog steeds in beroep kan worden gesteld bij het internationale sporttribunaal CAS", schrijft de ISU in het statement.

De internationale schaatsunie wil in bijzonder meer duidelijkheid hebben over de definitie van 'grote evenementen' en de identificatie en het vastleggen van een lijst van betrokken atleten die niet mogen deelnemen in de periode van vier jaar. "De ISU zal haar leden en andere belanghebbenden informeren zodra het bovengenoemde verduidelijkingsproces dit mogelijk maakt."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan