Tickets
Shop
Nieuws 03 dec 2019

Operatie mogelijke oplossing voor rugklachten Kramer

Foto : Soenar Chamid

Sven Kramer ondergaat na dit seizoen mogelijk een operatie om de aanhoudende problemen aan zijn rug te verhelpen. Dat vertelt de schaatser in een interview aan De Telegraaf. "We denken een mogelijke oplossing te hebben voor mijn rugproblemen. Maar van die optie maak ik dit seizoen nog geen gebruik."

"We zijn het aan het onderzoeken. Het zou eventueel iets voor na deze winter kunnen zijn", aldus Kramer, die al langere tijd kampt met rugklachten. Ook bij de start van dit seizoen speelde de pijn weer op. De 33-jarige Fries wist zich wel nog te plaatsen voor de eerste wereldbekerwedstrijden in Minsk, maar reikte in de Wit-Russische hoofdstad niet verder dan de dertiende plaats op de 5000 meter. Kramer meldde zich vervolgens af voor de overige World Cups om zich optimaal voor te bereiden op de KPN NK Afstanden tussen Kerst en oud en nieuw. 

Met de belangrijkste toernooien nog in het vooruitzicht, wil Kramer geen risico lopen door nog dit seizoen onder het mes te gaan. Hij trekt de vergelijk met een auto met beschadigde banden. "Dan wil je het liefst geen pitstop van een paar seconden maken. Dat ga ik nu dus ook niet doen, wat betekent dat ik heel voorzichtig moet omgaan met die beschadigde band. Ik kan er namelijk nog steeds heel hard mee rijden."

De meervoudig olympisch kampioen wil voorlopig nog niets weten van stoppen. Als zijn lichaam blijft meewerken wil hij doorgaan tot en met de Olympische Spelen van Beijing in 2022. "Dan moet mijn rug wel zeker beter worden, dat lijkt me logisch. Maar ik geloof erin dat we de juiste oplossing zullen vinden. Ik heb voor hetere vuren gestaan." In China kan Kramer voor de vierde Spelen op rij de gouden medaille pakken op de 5000 meter en met een eventuele gouden plak op de 10.000 meter het laatste grote gat op zijn palmares opvullen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan