Tickets
Shop
Nieuws 23 dec 2019

Nuis moet KPN NK Afstanden aan zich voorbij laten gaan

Kjeld Nuis moet een streep zetten door de KPN NK Afstanden. De 30-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma is niet voldoende hersteld van zijn zware griep die hij vorige week opliep.

Foto : Soenar Chamid

Nuis had zes dagen hoge koorts, raakte vijf kilo lichaamsgewicht kwijt en kampt ook nog met een voorhoofdsholteontsteking. Na overleg met de medische staf van Team Jumbo-Visma is besloten dat het niet verantwoord is om hem van start te laten gaan. Door zijn afmelding mist Nuis rechtstreekse plaatsing voor de EK en WK Afstanden en het WK Sprint.

"Het is ontzettend balen dat Kjeld aankomend weekend niet kan deelnemen aan de NK afstanden, waardoor hij niet in staat is om zich direct te plaatsen voor de belangrijke toernooien van na de jaarwisseling", aldus coach Jac Orie. "Het lot van Kjeld ligt nu in handen van de selectiecommissie van de KNSB, als het gaat om eventuele aanwijsplekken."

Nuis werd afgelopen seizoen op zowel de 1000 als 1500 meter Nederlands kampioen. Ook reed hij tijdens de World Cup Final in Salt Lake City een wereldrecord op beide afstanden. Dit seizoen veroverde de tweevoudig olympisch kampioen een gouden World Cup-medaille op de schaatsmijl in Minsk (Wit-Rusland).


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan