Tickets
Shop
Nieuws 05 dec 2019

Kulizhnikov mist ook derde World Cup na enkelblessure

Na het ontbreken van Pavel Kulizhnikov bij de eerste twee World Cups van het seizoen, zal de Rus ook niet aan de start verschijnen in Nur-Sultan. De wereldrecordhouder op de 500 meter is inmiddels hersteld van een lichte enkelblessure, maar heeft zich als reserve teruggetrokken.

Foto : Sander Chamid

Half november raakte Kulizhnikov geblesseerd tijdens een training, meldde persbureau TASS. Uit voorzorg werd besloten om hem niet te starten op de wereldbekerwedstrijden in Wit-Rusland en Polen. Geheel volgens planning hervatte Kulizhnikov een week geleden de trainingen. Samen met de Russische ploeg is hij wel afgereisd naar Kazachstan, waar ter plekke werd gekeken of de sprinter zou starten.

De 25-jarige wereldkampioen scherpte in maart bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City zijn eigen wereldrecord op de 500 meter aan tot 33,61 seconden. Het oude record van 33,98 had Kulizhnikov al sinds 2015 in handen. Enkele minuten voor zijn razendsnelle race mocht de Japanner Tatsuya Shinhama zich even wereldrecordhouder noemen met een tijd van 33,83.

De derde wereldbekerwedstrijd wordt komend weekend (6 tot en met 8 december) verreden in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan. Daarna vliegen de schaatsers door naar Nagano in Japan voor de vierde World Cup (13 tot en met 15 december). 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan