Tickets
Shop
Nieuws 13 dec 2019

Kraker tussen Sablikova en Weidemann in laatste rit 3000 meter

In Nagano hoopt Martina Sablikova haar tweede wereldbekerzege van het seizoen te pakken op de 3000 meter. Daarvoor moet ze in ieder geval in de laatste rit afrekenen met de Canadese Isabelle Weidemann, de winnares van de eerste wereldbeker in Minsk.

Foto : Sander Chamid

Reina Anema is de enige Nederlandse troef op de 3000 meter. Zij treft de Duitse veterane Claudia Pechstein in rit vijf. Ivanie Blondin, die vorige week de 5000 meter in Nur-Sultan won en vrijdag in Nagano de massastart, neemt het in de zesde rit op tegen Natalia Voronina. Esther Kiel komt eerder op de dag in actie in de B-groep.

Ook op de 1000 meter voor vrouwen komt er één Nederlandse vrouw in de A-groep: Sanneke de Neeling treft in rit twee Elizaveta Kazelina. Elisa Dul en Isabelle van Elst rijden in de B-groep. Brittany Bowe is de grote favoriet. De winnares van de wereldbeker van Nur-Sultan mag het in de achtste rit opnemen tegen Olga Fatkulina.

Op de 500 meter bij de mannen komen Dai Dai N'tab (rit zeven), Kai Verbij (rit zes) en Lennart Velema (rit vier) in actie in de A-groep. De Nederlanders speelden op de eerste 500 meter van vrijdag een bijrol. Velema was met zijn eerste 34'er (34,98) uit zijn carrière de beste Nederlander op de negende plek. Ronald Mulder en Hein Otterspeer starten net als vrijdag in de B-groep. 

Junioren Jordy van Workum, Harm Visser en Beau Snellink zullen voor het eerst Nederland vertegenwoordigen op de ploegenachtervolging. Het oranjetrio treft in de laatste rit Italië.

Bekijk hier de volledige loting.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan