Tickets
Shop
Nieuws 15 dec 2019

Jarle Gerrits: 'Vier keer hard rijden is sleutel tot succes'

Jarle Gerrits en Sebas Diniz vochten op het NK Sprint in Alkmaar bij de junioren A een spannende strijd uit. Terwijl Gerrits vooral sterk reed op de 500 meter en die afstand twee keer won, ging Diniz er op de laatste 1000 meter met de winst vandoor. Toch schreef Gerrits uiteindelijk voor het eerst de nationale sprinttitel op zijn naam.

Foto : Soenar Chamid

Met een brede glimlach stapte Gerrits het ijs af. Bij de huldiging sprong hij omhoog en balde zijn vuisten. "Ik heb wel eens een teamsprint gewonnen, maar ik ben als individuele schaatser nog nooit Nederlands kampioen geworden", zegt hij. "Ik ben zo blij. Dit voelt zo goed. Hier droom je als klein jongetje van en nu is dat werkelijkheid geworden."

"Ik heb hier gewoon vier afstanden hard geschaatst en dat de sleutel tot het succes. Ik heb hard gereden, geen fouten gemaakt en dan win je. Bij de laatste afstand viel ik nog bijna, dus dat was nog even billenknijpen. Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen."

Gemengde gevoelens
Diniz kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn NK Sprint. "Mijn laatste 1000 meter was goed, maar over die van gisteren ben ik minder tevreden. Ik ben niet gewend om met zoveel wind te rijden. Normaal gesproken train ik in Deventer en Heerenveen en daar waait het niet zo hard op de baan. Ik had dit NK stiekem wel willen winnen, maar ik moet nu genoegen nemen met de tweede plaats. Ik kan ook alle lof geven aan Jarle, die heeft hier in Alkmaar heel sterk gereden." Kai in 't Veld ging er met het brons vandoor.

Bij de vrouwen was Femke Kok verreweg het sterkste bij de junioren A. Ondanks dat ze wat last had van de wind won ze in Alkmaar wel vier afstanden. De Friese schaatsster reed zelfs drie baanrecords op de ijsbaan De Meent en gaat daarmee de geschiedenisboeken in. Op de 500 meter scherpte Kok haar eigen record van een dag eerder flink aan (van 39,05 naar 38,58). Achter Kok werden Marrit Fledderus en Maud Lugters tweede en derde.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan