Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 12 dec 2019

Dilemma's met Marrit Fledderus: 'Horrorfilms kijk ik gewoon in mijn eentje'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Marrit Fledderus.

Foto : Soenar Chamid

Bio
Naam:
 Marrit Fledderus
Geboortedatum: 15-05-2001
Woonplaats:
Sint Nicolaasga
Team:
RTC Noord Fryslân
Specialiteit:
Sprinten
Op het ijs te herkennen aan:
Haar scherpe bochten
Opmerkelijk:
Stond vier keer individueel op het podium bij de afgelopen Junior World Cups 
Instagram: 
@marrittf

Dilemma's
500 meter of 1000 meter
"500 meter, omdat dat op dit moment mijn beste afstand is. Ik heb soms een beetje moeite met het laatste rondje op de 1000 meter. Soms train ik dat daarom extra, en dat is ook goed voor mijn 1500 meter."

Wereldkampioen sprint of olympisch kampioen 500 meter
"Ik denk olympisch kampioen, want de Olympische Spelen is duidelijk mijn hoofddoel. Dat lijkt me echt het vetst. Op dit moment focus ik me vooral op de juniorenwedstrijden, maar na dit jaar ben ik senior en dan hoop ik het te kunnen laten lukken."

Schaatsen in Nederland of in het buitenland
"Als ik een keer een wedstrijd heb in het buitenland, zoals de Junior World Cup, vind ik het wel echt vet om op een andere baan te schaatsen. Maar ik hoef niet elke keer in het buitenland te schaatsen. Voor een wedstrijd vind ik het wel leuk."

Kunstijs of natuurijs
"Natuurijs. Trainen doe ik liever op kunstijs, maar omdat natuurijs speciaal is en voor een beperkte periode vind ik het leuker om daarop te schaatsen. Het is jammer dat het tegenwoordig steeds minder kan."

Dit bericht bekijken op Instagram

Junior Worldcup 1😄🥇🥈🥉

Een bericht gedeeld door Marrit Fledderus (@marrittf) op

WK Sprint of WK Afstanden
"De WK Afstanden, omdat de 500 meter zo'n leuke afstand is. Ik vind het dan tof om die specifiek te kunnen rijden. Ik ga op dit moment voor de sprint en voor het verbeteren van de 1000 meter, maar de 500 meter is wel echt mijn afstand."

Inlineskaten of wielrennen
"Inlineskaten. Ik ben niet zo van het wielrennen, ondanks dat het een hele goede training is die we ook vaak doen in de zomer. In mijn eentje vind ik het heel stom, met de ploeg nog iets leuker. In de zomer gaan we in Heerenveen vaak inlineskaten en dat vind ik dan ook heel leuk."

Lang opblijven of vroeg naar bed
"Vroeg naar bed, want ik heb wel mijn slaap nodig. Als ik laat naar bed ga en ik moet de volgende ochtend trainen, ben ik niet heel gezellig. Maar als ik in het weekend een keer de volgende dag niets te doen heb, dan vind ik het wel leuk om met vrienden en vriendinnen langer op te blijven. Of ik meer een ochtend- of avondmens ben? Eigenlijk allebei niet, haha. 's Avonds ben ik best snel moe en 's ochtends kom ik mijn bed niet uit. Maar als ik eenmaal wakker ben, lukt het wel, zeker als ik weet dat ik genoeg slaap heb gehad."

Dit bericht bekijken op Instagram

🚴🏽‍♀️☀️

Een bericht gedeeld door Marrit Fledderus (@marrittf) op

Boek lezen of film kijken
"Ik kijk liever een film, ik lees eigenlijk nooit. Soms vind ik het leuk om Videoland of Netflix te kijken. Op Videoland kijk ik Ontvoerd. Dat vind ik wel spannend, daar houd ik wel van. Horrorfilms vind ik ook leuk, die kijk ik ook gewoon in mijn eentje. Sommige mensen vinden dat best raar, maar ik vind het altijd wel leuk, haha."

Kampioen voor een ander land of vierde als beste prestatie
"Hele moeilijke vraag... Ik denk dan vierde als beste prestatie. Omdat ik toch het liefst voor Nederland wil schaatsen en dat vind ik wel belangrijker dan dat ik voor bijvoorbeeld een ander land win. Ook omdat de concurrentie daar anders is dan in Nederland, waar de concurrentie best hoog is. Dan word ik liever vierde in een land met heel goede tegenstanders."

Uit eten of zelf koken
"Als ik er tijd voor heb vind ik het leuk om uit eten te gaan, maar ik woon nog bij mijn ouders en dus kookt mijn vader vaak. Hij kan erg lekker koken. Het hangt er een beetje van af of ik tijd heb om uit eten te gaan."

Zomer of winter
"Zomer, want ik hou niet zo van kou, haha. Ik heb het best snel koud en vind het in de zomer ook leuker om naar het strand te gaan of een terrasje te pakken met vriendinnen. Gelukkig heb je ook zomerijs, zodat ik wel kan schaatsen. Het is alleen wel jammer dat er dan bijna geen wedstrijden zijn."

Dit bericht bekijken op Instagram

🥰❤️

Een bericht gedeeld door Marrit Fledderus (@marrittf) op

Zingen of dansen
"Ik denk dansen, want ik kan niet zo goed zingen. Ik zing wel als mensen er niet bij zijn, want dat vinden de meeste mensen niet zo leuk."

Pannenkoek of pizza
"Pizza is echt mijn lievelingseten. Ik kan dat echt wel iedere dag eten, maar dat zou niet echt goed zijn. Ik eet ook graag pannenkoeken, maar minder graag dan pizza. Ik eet pannenkoeken ook eerder als lunch dan als avondeten."

Instagram of Snapchat
"Instagram, daar ben ik nu wel iets meer mee bezig dan Snapchat. Vroeger was Snapchat wel in, maar ik vind dat je op Instagram veel meer kunt delen van jezelf. Het heeft er ook mee te maken dat ik nu op steeds hoger niveau begin te schaatsen. Ik heb nog niet heel veel volgers, maar ik merk wel dat ik er wat volgers bij krijg."

Saus erop of ernaast
"Ernaast, want dan kan ik zelf bepalen wanneer en hoeveel ik erop wil doen. Als iemand het erop doet, vind ik het vaak teveel en haal ik het eraf."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan