Voor de tweede keer dit seizoen heeft Brittany Bowe een wereldbeker over 1000 meter gewonnen. In Nur-Sultan bleek de Amerikaanse in de slotrit sneller dan Daria Kachanova en Olga Fatkulina, die tot dan toe de snelste waren. Beste Nederlandse was Ireen Wüst op de vijfde plaats.

Kachanova was de eerste vrouw die een tijd onder de 1.15 neerzette. De Russin opende razendsnel en moest dat weliswaar bekopen in de slotronde, haar eindtijd van 1.14,75 was evengoed ruim sneller dan haar directe tegenstandster Fatkulina. In de slotrit wist Bowe die tijd echter ruimschoots te verbeteren. Met een tijd van 1.14,28, net boven haar eigen baanrecord, pakte ze net als bij de eerste en enige wereldbeker over 1000 meter in Minsk de overwinning. 

De Nederlandse vrouwen eindigden alle vijf in de top-10. Ireen Wüst was de snelste van hen op de vijfde plaats, nadat ze in duel met Vanessa Herzog gedwongen werd een snelle opening te rijden. Op de eerste kruising kwam ze hierdoor niet in de problemen, waarna haar eindtijd van 1.15,36 genoeg bleek voor de vijfde plek in de uitslag. Jutta Leerdam, Letitia de Jong en Jorien ter Mors eindigden op de plekken zes tot en met acht, terwijl Sanneke de Neeling de top-10 afsloot. 

Russen heersen op 500 meter
De Nederlandse mannen zijn op de kortste sprintafstand niet in de top van de uitslag geëindigd.  Lennart Velema was met een 10e plaats op de 500 meter de beste, met een knappe tijd van 35,07 waarbij hij zijn persoonlijk record heel dicht benaderde. Houder van het baanrecord Dai Dai N'tab eindigde op de vijftiende plek, zijn ploeggenoten Kai Verbij (14e) en Ronald Mulder (18e) konden eveneens geen daverende indruk maken. Viktor Mushtakov pakte de overwinning. Met 34,63 was hij slechts een honderdste sneller dan zijn landgenoot Ruslan Murashov. Alex Boisvert-Lacroix eindigde met 34,73 op de derde plaats.

Bekijk hier de volledige uitslag.