Lindsay van Zundert is het seizoen goed begonnen op de eerste Junior Grand Prix in Courchevel. De 14-jarige kunstrijdster maakt dit jaar haar debuut in dit internationale circuit. Met twee persoonlijk records eindigde ze als 21e in het klassement.

De Junior Grand Prix werd gewonnen door de Russische Kamila Valieva (200,71 punten), voor Seo-yeong Wi uit Zuid-Korea (191,07 punten) en landgenote Maiia Khromykh (179,32 punten). In een deelnemersveld van 35 kunstschaatssters hield de Nederlands juniorenkampioene zich prima staande.

Van Zundert liet in haar nieuwe lange kür, met muzikale omlijsting van het ballet Spartacus, verschillende drievoudige sprongen zien. Met hier en daar een hapering, en een val op de dubbel Axel, bracht het haar een score van 80,18 punten. Bij elkaar opgeteld kwam ze uit op een totaal van 126,51 punten, wat een persoonlijk record betekende voor Van Zundert.

 

Een dag eerder zette de Etten-Leurse al een persoonlijk record neer op de korte kür. Op de muziek van Writing's on the Wall, de soundtrack van James Bond-film Spectre, schaatste de juniore een technisch moeilijke kür met verplichte dubbel Axel en een goede triple Loop.

Bij de combinatiesprongen ging het echter mis met een val bij de drievoudige Lutz waardoor de tweede sprong ontbrak. Met mooie pirouetten en een goed gevoel voor de muziek reed Van Zundert een attractieve kür waarmee zij met 46,33 haar personal best met drie punten verbeterde.

Yuma Kagiyama veroverde bij de mannen de gouden medaille. Met een eindtotaal van 234,87 punten bleef de Japanner ruim voor Aleksa Rakic uit Canada (200,71 punten) en de Rus Andrei Kutovoi (198,06 punten), die van de negende naar de derde plek klom. Bij het ijsdansen eindigde het Russische duo Elizaveta Shanaeva en Devid Naryzhnyy op de eerste plek met 163,90 punten. Het zilver ging naar Loicia Demougeot en Theo le Mercier uit Frankrijk (161,01 punten) en Ekaterina Katashinskaia en Aleksandr Vaskovich uit Rusland werden derde (151,65 punten).

Klik hier voor de volledige uitslagen.