Tickets
Shop
Nieuws 27 aug 2019

Mixed relay testonderdeel bij World Cup-finale Heerenveen

Na de ploegenachtervolging, massastart en teamsprint zal komend seizoen in het langebaanschaatsen opnieuw een nieuw onderdeel toegevoegd worden aan het wereldbekerprogramma. De ISU gaat bij de finalewedstrijd in Heerenveen een experiment uitvoeren met een zogenaamde 'mixed relay'.

Foto : Margarita Bouma

Het is de eerste keer dat in het langebaanschaatsen een onderdeel voor zowel mannen als vrouwen op het programma staat. De wedstrijd zal gehouden worden over zes ronden, maar hoe het onderdeel er verder uit komt te zien wordt pas later bekend. Voor het testevenement in Heerenveen mogen schaatsers uit verschillende landen in hetzelfde team starten. 

Afgelopen seizoen werd bij de shorttrackwereldbekers ook de mixed relay ingevoerd. Het Nederlandse team wist in de eerste twee wedstrijden van het seizoen twee keer op het podium te belanden (twee keer tweede). Op de grote titeltoernooien werd de mixed relay nog niet verreden.

De wereldbekerfinale in Heerenveen wordt gehouden op 7 en 8 maart. Tickets voor de schaatsevenementen komend seizoen zijn nog niet te koop. Schrijf je in als #schaatsfan om als eerste op de hoogte te zijn van de start van de kaartverkoop.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan