Een domper voor Jeroen Janissen in aanloop naar de winter. De 22-jarige langebaan- en marathonschaatser liep tijdens een training een gebroken kuitbeen op en kan starten in de eerste helft van het seizoen vergeten.

In een bericht op Instagram beschrijft de nieuwkomer van Team Bouw & Techniek hoe hij tijdens een sprongtraining volledig verkeerd is terechtgekomen op zijn rechterbeen. Daarbij is zijn kuitbeen gebroken. "Een flinke streep door de eerste helft van het seizoen, maar ik ga er alles aan doen om nog sterker terug te keren! Ze zijn nog niet van me af", aldus Janissen.

De Haarlemmer debuteerde vorig seizoen in de Topdivisie en eindigde een aantal keer in de top-vijftien. Team Bouw & Techniek haalde de jongeling binnen als vervanger van Kars Jansman, die naar Team Jumbo-Visma vertrok. Half juli stond Janissen nog aan de start van de pilot voor de mass startcompetitie. Hij won de eerste halve finale en eindigde uiteindelijk als twaalfde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het ene moment sta je op het ijs, het andere moment lig je op de bank met je been in het gips. Als topsporter probeer ik elke dag het maximale uit mezelf te halen en daarbij balanceer ik op een smal randje. Gisteren ben ik daar vrij letterlijk vanaf gevallen toen ik tijdens een sprongtraining in de Haarlemmerhout volledig verkeerd terecht kwam op mijn rechterbeen. Daarbij is het rechter kuitbeen gebroken. Een flinke streep door de eerste helft van het seizoen, maar ik ga er alles aan doen om nog sterker terug te keren! Ze zijn nog niet van me af. #comeback - - - PS Nog tips voor boeken, series, studies of opdrachten waar ik me de komende weken op kan storten? Ik hoor het graag 😊

Een bericht gedeeld door Jeroen Janissen (@jeroenjanissen) op