Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2019

Dilemma's met Xandra Velzeboer: 'Lijkt me geweldig om een relay te winnen met alle meiden'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan shorttrackster Xandra Velzeboer.

Foto : Sander Chamid

Bio
Naam: Xandra Velzeboer
Geboortedatum: 7-09-2001
Geboorteplaats:
Culemborg
Team:
 Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS)
Opmerkelijk: Velzeboer won vorig seizoen zilver op het WK voor junioren op de 500 meter. Een jaar eerder veroverde ze al brons op die afstand.
Instagram: @xandravelzeboer

Dilemma's
Wereldkampioen of tweede op de Olympische Spelen

"Dit is een hele lastige om mee te beginnen. Ik kan nu nog niet kiezen, kom hier later op terug."

Auto of fiets
"De auto, denk ik. Daarmee kan je verder komen, al heb ik op dit moment nog geen auto. Naar de training ga ik wel altijd op de fiets. Dat vind ik wel een lekkere manier om wakker te worden. Ik ga toch voor de fiets, daar doe ik nu het meest op."

Inlineskaten of langebaanschaatsen
"Inlineskaten. Ik heb zelf nooit aan langebaanschaatsen gedaan. Inlineskaten heb ik vroeger wel gedaan en vond ik leuk om te doen. Op een gegeven moment heb ik wel voor het shorttrack gekozen."

Individueel of relay
"Deze is ook echt moeilijk. Het lijkt me heel vet om samen met alle meiden een medaille te winnen, want dan kan je met z'n allen feest vieren. Dat gevoel lijkt me geweldig om mee te maken. Ik kies dus voor de relay, maar wil individueel ook graag medailles winnen."

Afwassen of de was doen
"Ik vind allebei niet zo erg om te doen. De was doen vind ik makkelijker."

Pasta of pannenkoeken
"Ik vind pannenkoeken erg lekker, maar eet vaker pasta. Daar komt bij dat je bij pasta allemaal extra ingrediënten kan toevoegen en dat maakt het smaakvoller. Daarom kies ik voor pasta."

Strand of bergen
"Ik ging vroeger heel vaak met mijn ouders op vakantie naar de bergen. Dat vond ik erg leuk. De laatste jaren lig ik meer aan het strand, omdat het een stukje relaxter is. Ik kies dus voor het strand."

Zomer of winter
"Ik vind het altijd lekker als het warm is, al hou ik ook erg van de sneeuw. Toen we afgelopen jaar in Montréal waren met de ploeg lag er meters sneeuw. Dat was heel vet. Als ik nu er zo over denk, kies ik liever voor de winter."

Dit bericht bekijken op Instagram

I want to go backkkkk

Een bericht gedeeld door Xan 🦹🏼‍♀️ (@xandravelzeboer) op

Ochtend of avond
"Zeker de avond. Ik ben niet zo'n ochtendmens, moet altijd even op gang komen. Ik hou ook niet van vroeg op staan, dan ga ik liever later naar bed."

Bier of wijn
"Bier vind ik echt heel smerig, een glaasje wijn vind ik af en toe wel lekker om te nemen.”

Tijdschrift of krant
"Een tijdschrift vind ik soms heerlijk om af en toe door te bladeren. Ik vind de Vogue erg leuk. Het geeft mij vooral ontspanning. Vroeger had ik een abonnement op de Donald Duck."

Zingen of dansen
"Ik kan niet zingen en hou echt van dansen. Als ik op een feestje ben en je bent met een aantal gezellig aan het dansen, kan ik daar echt van genieten."

Instagram of Twitter
"Instagram. Ik gebruik helemaal geen Twitter. Ik vind het leuk om bij anderen foto's te kijken en zelf wat dingen te plaatsen."

Tour de France of Vuelta a España
"De Tour! Dat vind ik toch wel een leukere wedstrijd en die is ook het belangrijkste om te winnen, zo komt het in ieder geval een beetje op mij over. De Tour leeft ook echt in Nederland."

Liever een penalty oplopen of derde worden
"Deze vind ik ingewikkeld. Ik ga natuurlijk altijd voor de winst, maar als ik derde lig en ik zie echt geen mogelijkheid meer om er nog langs te komen, dan ga ik mijn podiumplaats niet riskeren."

Wereldkampioen of tweede op de Olympische Spelen
"Na heel lang nadenken denk ik dat ik toch voor wereldkampioen ga. Dan ben je echt de beste en dat wil ik graag een keer meemaken."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan