Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 08 aug 2019

Dilemma's met Joost Born: 'Ik zie filmen net als topsport'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Joost Born.

Foto : Sander Chamid

Bio
Naam: Joost Born
Geboortedatum: 15-10-1993
Geboorteplaats: Schipborg
Team: Team IKO
Opmerkelijk: Born twijfelt nog of hij komend seizoen actief blijft in het schaatsen
Instagram: @joostborn

Dilemma's
Wereldkampioen 
500 meter of wereldkampioen sprint
"Ik denk toch sprint. Dan ben je meer multidisciplinair en ik vind klassementen rijden echt supergaaf. Ik heb vorig jaar de Utrecht City Bokaal kunnen winnen en dat was toch wel heel erg gaaf. Het sfeertje dat tijdens een klassement erbij hangt, kan ik echt van genieten."

Marathonschaatsen of inlineskaten
"Inlineskaten, als het moet, haha. Marathonschaatsen is niks voor mij. Ik heb een keer aan een mass start meegedaan en dat was geen succes."

Auto of fiets
"Op het moment de auto. Ik hou heel erg van hardlopen en sprinten, maar je maakt mij niet blij met 150 kilometer fietsen. Boodschappen doe ik natuurlijk wel op de fiets, maar ik kies liever voor de auto."

Dit bericht bekijken op Instagram

It was a good day.. This car is SO insane!!

Een bericht gedeeld door Joost Born (@joostborn) op

Afwassen of de was doen
"Het liefst ga ik dan afwassen, dan komt een beetje dat campinggevoel van vroeger terug waar je veel langer met de afwas bezig was, omdat je met iedereen om je heen stond te praten."

Pasta of pannenkoeken
"Vind ik een lastige. Pasta is natuurlijk echt sportersvoer. De laatste tijd maak ik best wel veel verschillende soorten pannenkoeken. Dus ik denk dat ik daar voor kies. Alhoewel ik beide de laatste tijd best wel veel eet."

Zelf koken of uit eten
"Ik vind zelf koken niet zo erg. Ik hou wel van rust. Zelf koken en dan een avondje lekker rustig chillen, dat kan ik erg waarderen. Uit eten is natuurlijk ook heel leuk, maar sociaal doen, kost wel meer energie."

Skiën of surfen
"Daar kan ik echt niet tussen kiezen. Maar als het moet, dan kies ik voor skiën. Daar is mijn hele sportavontuur toch mee begonnen. Voordat ik schaatser ben geworden, was ik skiër. De zomertrainingen deed ik altijd mee met de schaatsploegen en toen zei een trainer een keer: 'Misschien moet je een keer een wedstrijd rijden'. Op die manier ben ik het schaatsen ingerold."

Wereldrecord of olympisch kampioen
"Ik denk wereldrecord, maar nu ik het zeg denk ik gelijk… ben ik het hiermee eens? Nee, ik kies toch voor olympisch kampioen. Dat is iets waar je helemaal naar toe werkt op één moment. Een wereldrecord voel je misschien een week van te voren aankomen. Voor een olympische titel ben je vier jaar naar toe aan het werken of misschien wel langer. Het is ieders kinderdroom om olympisch kampioen te worden."

Ochtend of avond
"Ochtend. Mijn ideale ritme is in de avond vroeg naar bed en in de ochtend vroeg opstaan. Dan al mijn werk afmaken en dan kan ik de rest van de dag gave dingen doen."

Serie of film
"Ik kijk altijd veel series. How I Met Your Mother is mijn favoriet. Het is gewoon heerlijk om soms als sporter te ontspannen, door een serie aan te zetten en lekker er naar te kijken. Dan kan je even al je gedachtes laten gaan."

Zingen of dansen
"Zingen, honderd procent. Ik vind dansen ook wel vet, maar zingen vind ik heerlijk. Mijn guilty pleasure is onder de douche de liedjes van de programma's van Nickelodeon van vroeger keihard mee zingen."

Filmen of schaatsen
"Dat vind ik lastig. Misschien werk ik mij nu ook in een lastig parket. Ik zie filmen eigenlijk net als topsport. Ik krijg zoveel aanbiedingen in de filmwereld dat ik eigenlijk wel een keuze moet maken of ik door ga met schaatsen of volledig voor het filmen ga. Mijn hart ligt eigenlijk bij het schaatsen, maar op dit moment kies ik voor het filmen."

Shorttrack of BMX
"Ik vind shorttrack een hele gave sport en heel spectaculair om naar te kijken. Het zijn net acrobaten op het ijs."

Influencer met een miljoen volgers in 2022 of olympisch kampioen in 2022
"Ik denk dat ik dan liever olympisch kampioen ben. Ik moest er wel even over nadenken, maar als ik puur voor mezelf kijk, dan wil ik het gevoel van olympisch kampioen liever mee maken dan een miljoen volgers hebben."

'Joost' van de Lawineboys of 'Born in the USA' van Bruce Springsteen
"Born in the USA, die vind ik zó veel cooler. Die andere van Joost hoor je wel vaker, maar Born in the USA is echt een klassieker."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan