Tickets
Shop
Nieuws 25 apr 2019

Verweij maakt rentree bij Team Reggeborgh

Koen Verweij wil komende winter weer de strijd aangaan met de internationale schaatstop. De voormalig wereldkampioen allround, die afgelopen seizoen een sabbatical nam, voegt zich bij Team Reggeborgh van coach Gerard van Velde.

Foto : Sander Chamid

Verweij heeft een contract getekend voor één jaar, maar zijn doel ligt verder in de toekomst: een gouden medaille in Peking. "Ik wil hier in alle rust terugkeren naar mijn vorm en zie het als een driejarig traject", vertelt Verweij tegenover de NOS. "De Olympische Spelen van 2022 zijn mijn grote doel."

De 28-jarige Alkmaarder won op de Spelen van Sotsji in 2014 goud (ploegachtervolging) en zilver (1500 meter). In Pyeongchang behaalde hij olympisch brons op de team pursuit en de mass start. Op de individuele afstanden stelde hij echter teleur met een negende en elfde plek.

Verweij droomt van een gouden plak op de 1500 meter of wellicht op de 1000 meter. "Ik heb nog nooit met snelle jongens getraind, dus dat is een nieuwe prikkel. Als ik die kan toepassen, kan ik misschien mooie dingen laten zien." Twee jaar geleden zat hij ook al om de tafel met deze ploeg. "Toen wilden zij hun collectief beschermen zoals het was."

De Belg Matthias Vosté komt het team eveneens versterken. Trainer Desly Hill, die in het verleden al met Verweij werkte, treedt toe tot de staf van Team Reggeborgh. Woensdag werd bekend dat ook Jutta Leerdam, de vriendin van Verweij, komend jaar uitkomt in de kleuren van Team Reggeborgh. Samen met Michelle de Jong vormt zij voor het eerst een vrouwentak onder de hoede van Van Velde. Het duo krijgt mogelijk gezelschap van de Oostenrijkse wereldkampioene op de 500 meter Vanessa Herzog als trainingspartner. De gesprekken daarover vinden volgende week plaats.

Klik hier voor het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan