Tickets
Shop
Nieuws 05 apr 2019

Sponsor Port of Amsterdam verlengt contract met marathonteam

Sponsor Port of Amsterdam investeert in de toekomst van het marathonschaatsen door de samenwerking met het marathonteam met nog eens drie jaar te verlengen. Daarmee blijft de sponsor het team tot en met 2021 trouw.

Foto : Ben van Trierum

De schaatsploeg Port of Amsterdam is naast het grootste team inmiddels ook het oudste team van het peloton. Een ploeg die zich richt op studenten met de ambitie om een goede marathonschaatser te worden. De focus ligt met name op de ontwikkeling als schaatser. Voorzitter Karlijn te Poele is zeer verheugd met de voortzetting.

"Met deze samenwerking kunnen we van regio- tot topdivisierijder een goede basis bieden. Studenten kunnen vanuit verenigingen makkelijk de stap maken naar de Marathonploeg." Onder leiding van onder andere Casper Helling zijn in de afgelopen seizoenen prima resultaten bereikt. Afgelopen seizoen werden Tessa Snoek en Bente Kerkhoff Nederlands Kampioen bij de dames Junioren A en B. De topdivisierijders reden regelmatig top tien. 

Die ontwikkeling van talent is ook wat de sponsor aanspreekt. Michiel de Brauw, CFO van Port of Amsterdam: "De ambitie, de passie, het oog voor innovatie in hun sport en de aandacht voor talentontwikkeling bij deze jonge mensen is hetgeen dat ons zo aanspreekt en ons trotse sponsor maakt." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan