Tickets
Shop
Nieuws 26 apr 2019

Marianne Timmer chef de mission voor Jeugd Olympische Spelen in Lausanne

In 2016 was Marianne Timmer voor het laatst actief in het schaatsen. Volgend jaar zal ze als chef de mission van Talent TeamNL naar de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne afreizen. "Het is een eer om deze rol te mogen vervullen."

Foto : Sander Chamid

Met drie gouden olympische medailles heeft Timmer de nodige ervaring. In 1998 pakte ze geheel onverwacht het goud op de 1500 meter. Begeleid door het beroemde commentaar 'Timmertje, Timmertje, wat ga je doen?' reed ze een nieuw wereldrecord. Enkele dagen later werd ze ook op de 1000 meter olympisch kampioen. Acht jaar later in Turijn werd ze opnieuw kampioen op die afstand.

Timmer krijgt nog steeds een bijzonder gevoel als de Olympische Spelen ter sprake komen. "Als ik de olympische ringen zie, dan doet dat wat met mij. Het is maar één keer in de vier jaar... het is zo gaaf, zo uniek om daarbij aanwezig te zijn. Daar krijg ik echt vlinders van in mijn buik."

Na haar carrière bleef Timmer bij de schaatssport betrokken. Als coach van Team Liga begeleidde ze Margot Boer naar twee bronzen medailles op de Spelen van Sotsji. In 2016 nam ze afscheid van het coachvak. Tegenwoordig is zij actief als spreker en lifestylecoach.

Op de Jeugd Olympische Spelen (YOG), die in januari 2020 gehouden worden in Lausanne, wacht een nieuwe uitdaging met het leiden van een grote groep getalenteerde sporters. "Ik ben altijd dol geweest op het kat-en-muis-spel, van winnen en verliezen. Van presteren onder druk. Boven jezelf uitstijgen op de juiste momenten. Ik heb dat zelf mogen ervaren en ik gun een ander dat ook. Ik wil jonge talenten ondersteunen om dat te realiseren."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan