Tickets
Shop
Nieuws 24 apr 2019

Leerdam en De Jong eerste vrouwen bij Team Reggeborgh

Jutta Leerdam en Michelle de Jong gaan deel uitmaken van Team Reggeborgh onder leiding van Gerard van Velde. Het is voor het eerst dat de trainer vrouwen onder zijn hoede neemt.

De 20-jarige Leerdam maakt de overstap van Team IKO naar Team Reggeborgh. Leerdam presteerde in haar eerste seizoen als prof boven haar eigen verwachting. Op de WK Afstanden in Inzell wist ze met Janine Smit en Letitia de Jong de wereldtitel te pakken op de teamsprint. Daarnaast won ze ook het KPN NK Sprint en reed ze zich in de top-10 op het EK en WK. 

Na het succesvolle debuutseizoen hoopt ze onder de hoede van Van Velde weer een stap te zetten. "Ik heb het afgelopen seizoen veel geleerd en ben Team IKO daar dankbaar voor. Bij Team Reggeborgh krijg ik de kans om me weer op andere gebieden te ontwikkelen en zo het beste uit mezelf te halen. Ik hoop daarmee nog efficiënter te worden op het ijs."

Ook De Jong (19) van RTC Noord/Fryslân sluit aan bij de vrouwenploeg van Reggeborgh. De jongere zus van Antoinette krijgt een contract voor een jaar. De Jong werd tijdens het WK voor junioren wereldkampioen op de 1000 meter en de teamsprint. "Na zes jaar bij gewest Fryslân krijg ik nu een mooie kans om in mijn eerste jaar als senior de stap te maken. Ik kijk er erg naar uit om te kijken hoever ik kan komen."

Coach Van Velde is blij met de komst van Leerdam en De Jong en kijkt er naar uit om het vrouwenteam op te starten. De olympisch kampioen van Salt Lake City zit al sinds 2009 in het trainersvak, maar had nog nooit vrouwen begeleidt. "Ik zie er een uitdaging in om ook met dames op het hoogste niveau mee te doen."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan