Tickets
Shop
Nieuws 04 apr 2019

Krol blijft contract bij Team Jumbo-Visma trouw

Thomas Krol blijft komend seizoen uitkomen voor Team Jumbo-Visma. In februari werd de wereldkampioen op de 1500 meter benaderd door Team Reggeborgh, de ploeg van zijn voormalige coach Gerard van Velde. De 26-jarige Deventenaar besloot niet op de toenadering in te gaan.

Foto : Sander Chamid

Na de WK Afstanden in Inzell nam Krol enige weken bedenktijd om alles op een rijtje te zetten. Bij Jumbo-Visma heeft de specialist nog een contract lopen van één jaar, bij Reggeborgh kon hij een overeenkomst tekenen tot en met de Olympische Spelen van 2022. "Maar ik heb besloten mijn contract bij Jumbo-Visma te respecteren", zegt Krol tegenover het AD.

"Ik heb geconcludeerd dat dat voor mij op dit moment de juiste keuze is. Na dat jaar zien we wel weer verder en kan ik alles opnieuw afwegen. Bovendien scheelt het heel veel gedoe nu ik bij Jumbo-Visma blijf. Niemand zit op dat gedoe te wachten."

Krol beleefde afgelopen winter zijn mondiale doorbraak onder de vleugels van coach Jac Orie. Naast zijn wereldtitel op de 1500 meter veroverde Krol in Inzell zilver op de 1000 meter. Hij stapte vorig jaar zomer over van Team Plantina, waarvan de sponsoring ophield. Pas in oktober strikte coach Gerard van Velde een nieuwe sponsor en vond een groot deel van de Plantina-ploeg onderdak bij Team Reggeborgh. 

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan