Dit weekend barst het nationale marathonseizoen los voor de inlineskaters. Op internationaal niveau nemen ze het in Duitsland tegen elkaar op tijdens de Europa Cup. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Europa Cup 3 (26-28 april)
Het internationale peloton rijdt vrijdag tot en met zondag de derde Europa Cup. In het Duitse Gross-Gerau staan liefst 77 Nederlanders op de startlijsten van deze 41e editie. De (finale)races zijn te volgen via een livestream. Klik hier voor het programma, uitslagen en meer.

KNSB Marathon Cup 1 (27 april)
Dit jaar start het marathonseizoen wederom op Koningsdag in Oldebroek. Op zaterdag starten de vrouwen om 17.00 uur en de mannen beginnen om 18.00 uur aan hun wedstrijd. Meer informatie vind je hier.

KNSB Marathon Cup 2 (1 mei)
Op woensdag staat de Klim van Steenwijk op het programma. De tweede KNSB Marathon Cup-wedstrijd belooft weer een mooie strijd te worden, wie finisht er als eerste bergop? De dames beginnen hun koers over 25 kilometer om 18.30 uur. Om 19.30 uur start de wedstrijd over 42 kilometer voor de heren. Beide wedstrijden worden rechtstreeks uitgezonden door Sport Noord. Klik hier voor meer informatie.

Skeelermarathon Heerde (2 mei)
Op donderdag herleven oude tijden in Heerde met de terugkeer van de marathon. Kadetten tot en met senioren rijden vanaf 16.45 uur hun koersen. Samen met de organisatie van de KNSB Marathon Cup in Steenwijk is er voor de senioren een extra prijzenpot beschikbaar gesteld dankzij een sponsor. Over beide wedstrijden wordt over enkele tussensprints en de einduitslag per dag een gezamenlijk klassement opgemaakt met een extra prijzenpot. Alle informatie vind je hier.

 Klik hier voor de volledige kalender.