Tickets
Shop
Nieuws 10 apr 2019

Duitse oud-schaatser betrokken bij dopingschandaal Erfurt

Foto : Soenar Chamid

Na de eerdere onthullingen rond het dopingnetwerk van sportarts Mark Schmidt in Erfurt heeft de Duitse omroep MDR de naam achterhaald van de betrokken schaatser. Het zou gaan om Robert Lehmann. De arts zou zijn naam hebben genoemd tijdens een politieverhoor.

De 35-jarige oud-schaatser zou in zijn actieve periode onder behandeling zijn geweest bij Schmidt. De twee zouden elkaar kennen van hun gezamenlijke tijd in Erfurt. Na zijn schaatscarrière ging Lehmann aan de slag bij de Duitse bond, waar hij momenteel trainer is in Berlijn. 

Lehmann wist nooit echt door te breken naar de wereldtop in het schaatsen. Hij deed mee aan de Olympische Spelen van Turijn, Vancouver en Sotsji. In Turijn eindigde hij samen met zijn landgenoten als zesde op de ploegenachtervolging, gecoacht door de huidige Nederlandse bondscoach Jan Coopmans. Een individuele wereldbekermedaille haalde hij niet. 

Na de eerdere berichtgeving dat een Duitse schaatser betrokken zou zijn bij het dopingschandaal, spraken Patrick Beckert en Nico Ihle zich al uit. De twee sporters riepen op tot openheid van zaken en wilden een naam zien. Ook de Duitse bond meldde in een verklaring dat voor zover zij wisten 'geen enkele sporter van de bond contact had met de beschuldigde sportarts'. 

Bij het dopingnetwerk in Erfurt zouden ten minste 21 atleten uit acht Europese landen betrokken zijn. De sporters die klant waren bij dokter Schmidt zouden afkomstig zijn uit vijf verschillende takken van sport, waaronder biatlon, wielrennen en schaatsen. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan