Tickets
Shop
Nieuws 10 sep 2018

WK-zilver voor Albert Bakker in St. Moritz, Pechstein prolongeert titel

Op het WK Marathon voor masters heeft Nederlands kampioen Albert Bakker een zilveren medaille veroverd in de klasse onder 70 jaar. Voor de andere Nederlandse deelnemers waren er geen podiumplaatsen weggelegd. Bij de dames prolongeerde de 46-jarige Claudia Pechstein haar wereldtitel op de wieltjes.

Foto : MasterSkating.NL

In het Zwitserse St. Moritz finishte Bakker na 42 kilometer in een knappe tijd van 1.13,50 en moest hiermee alleen de (voormalig) Italiaanse topper Giuseppe Cortese voor laten gaan. Zijn landgenoot Giuseppe Presti werd derde. Jacob Drenth werd vijfde in deze leeftijdscategorie. In de categorie 70 jaar en ouder eindigde Bauke Meijer eveneens op plaats vijf. Martijn Jager (onder 50 jaar) en René de Klein (onder 60 jaar) werden respectievelijk 26e en 25e.

Bij de dames pakte Claudia Pechstein de wereldtitel (onder 50 jaar) in een tijd van 1.14,02. De Duitse hield haar landgenote Karina Weindorf en de Française Karine Malle achter zich. Er stonden geen Nederlandse dames aan de start.

In tegenstelling tot vorig jaar bij het EK, waar de deelnemers door sneeuw en kou moesten ploeteren, waren de weersomstandigheden nu prima, maar de snelle afdalingen en het hier en daar slechte wegdek zorgden voor het nodige gevaar en leverden ook diverse valpartijen op. Het was overigens de laatste keer dat deze skeelermarathon op hoogte werd georganiseerd, meldt MasterSkating.nl.

Bekijk hier alle uitslagen.

Swiss Skate Tour
De koers was eveneens het slotstuk van de Swiss Skate Tour bestaande uit zes etappes. Team easyJet is momenteel op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, een uurtje rijden van St. Moritz, en een deel van de ploeg stond aan de start van de marathon. Irene Schouten kwam na 1.03,04 als eerste over de streep bij de dames, ze bleef ruim voor Carlotta Camarin uit Italië en de Zwitserse Flurina Heim. Bij de heren werd Evert Hoolwerf negende, Simon Schouten eindigde op plek twaalf en Bob de Vries als vijftiende.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan