Tickets
Shop
Nieuws 15 sep 2018

Swings wint voor zesde keer in Berlijn

Voor de zesde keer op rij heeft Bart Swings zaterdag de skeelermarathon in Berlijn op zijn naam geschreven. De Belg bleef in de eindsprint zijn Franse collega's Ewen Fernandez en Nolan Beddiaf voor.

Foto : Eline Hooghiemstra

Met een tijd van 57 minuten en 58 seconden was Swings ruim een minuut langzamer dan zijn parcoursrecord uit 2015 (56.49). Swings zet met zijn zege ook de World Inline Cup op zijn naam. De wedstrijd in de Duitse hoofdstad was de laatste in een reeks van zes marathons. 

Bij de dames ging de overwinning naar de Duitse Katharina Rumpus. Zij kwam in 1.09,15 de finishlijn over, gevolgd door de Belgische Sandrine Tas en de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Nederlandse fans die naar de Duitse hoofdstad waren afgereisd zagen Manon Kamminga net naast het podium belanden. Bianca Roosenboom eindigde met een zevende plaats eveneens in de top-10.

Records
Bij de heren zette Casper de Gier een Nederlands record op de klok. Met een tijd van 58.19 dook hij onder de oude tijd van Ingmar Berga uit 2010. In Berlijn eindigde De Gier als dertiende. Bij de dames reed Manon Kamminga met een tijd van 1.09,16 sneller dan het Nederlandse record van Bianca Roosenboom, dat ze reed tijdens het WK in Arnhem.

Beide records zullen echter niet de boeken ingaan. Nederlandse records worden alleen erkend als ze gereden worden op NK's of internationale titeltoernooien. Kamminga was bijvoorbeeld in 2014, eveneens tijdens de marathon van Berlijn, sneller dan de tijd die ze dit jaar reed.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan