Goed nieuws voor de frequente schaatser die zijn of haar prestaties op het ijs wil verbeteren: na een intensieve testperiode komt de Sprint app nu officieel op de markt. Met de meest innovatieve schaats-app van Nederland kun je nauwkeurig rondetijden, afstanden en snelheden meten en je prestaties analyseren. De Sprint app is een initiatief van de KNSB in samenwerking met hoofdsponsor KPN en digitaal sportmarketingbedrijf Sportunity.

Er is geen schaats-app die rondetijden op het ijs zo nauwkeurig meet als Sprint. In de voorbije proefperiode is goed geluisterd naar de wensen van gebruikers en zijn functionaliteiten teruggebracht tot de kern. De app is afgestemd op speciale lussen in de ijsbanen die ervoor zorgen dat de tijden en afstanden met zeer grote precisie worden geregistreerd. 

Zo toont de vernieuwde Sprint app ranglijsten en statistieken waarmee schaatsers eenvoudig kunnen zien hoe hun snelheid zich ontwikkelt. Ook kun je checken hoe je presteert ten opzichte van andere schaatsers. Dat kunnen vrienden zijn, maar ook clubgenoten of onbekenden op ijsbanen elders in het land. Met digitale medailles, te verdienen met behaalde snelheden of afgelegde kilometers, daag je jezelf en anderen uit om nog beter en harder te schaatsen. 

Cijfers en grafieken
Sprint houdt bij hoeveel uur je hebt getraind, met welke gemiddelde snelheid en wat het snelste rondje was. In het Sprint-dashboard krijg je als schaatser met cijfers en grafieken meer inzicht in je prestaties. Zo kun je diepere analyses maken om je resultaten te verbeteren én blessures te voorkomen. 

De Sprint app kun je gratis downloaden in de App Store of Google Play. Voor het registreren van rondetijden en snelheden is een MYLAPS chip nodig. Die kun je huren bij de ijsbaan of aanschaffen via een abonnement. Met de Sprint app kun je terecht op vrijwel alle kunstijsbanen in Nederland. 

Trachitol Trials
Trachitol, nieuwe partner van KNSB, zet de Sprint app in om de schaatskoorts in Nederland aan te wakkeren. Wie de Sprint app downloadt en van 15 oktober tot en met 15 november de meeste punten scoort, kwalificeert zich voor de Trachitol Trials van 22 tot en met 25 november. De winnaars rijden op vrijdag 25 januari 2019 als Team Trachitol de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Hoe dat werkt, vind je terug op schaatsen.nl/schaatskoorts en via de Sprint app.

Klik hier voor meer informatie.