In Heerenveen kun je dit weekend de shorttrackers van dichtbij zien tijdens de International Invitation Cup. Daarnaast staan er twee wedstrijden voor kunstschaatsers op het programma. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Junior Grand Prix (11 en 12 oktober)
Caya Scheepens start dit weekend op haar tweede en laatste Junior Grand Prix. Twee weken geleden reed de juniore drie persoonlijke records. In de Armeense hoofdstad Yerevan rijdt Scheepens op donderdag haar korte kür en een dag later volgt de vrije kür. Meer informatie vind je hier.

International Invitation Cup (13 en 14 oktober)
Na de eerste KNSB Cup als opwarmer kunnen de shorttrackers zich zaterdag en zondag voor het eerst meten aan hun internationale concurrentie. Naast Nederland staan er rijders uit onder andere Hongarije, Canada en Letland op de deelnemerslijst, zoals de gebroeders Liu. Voor de Nederlanders is het tevens een selectiemoment voor de eerste twee World Cups. Het toernooi vindt plaats in Thialf. De toegang is 2,50 euro en je ontvangt daarmee toegang tot de ijsbaan en een consumptiebon. Klik hier voor het programma en de uitslagen.

Gewestelijk kampioenschap Zuid-Holland (13 oktober)
In Dordrecht wordt zaterdag het gewestelijk kampioenschap Zuid-Holland verreden. Welke kunstrijders kronen zich in hun categorie tot winnaar? Het kampioenschap is te volgen via deze livestream. Het programma, deelnemers en uitslagen zijn hier te vinden.

Klik hier voor de volledige kalender.