Tickets
Shop
Nieuws 01 nov 2018

Anice Das: 'Het is een andere manier van trainen, dat kost tijd'

Over een dag barst op het World Cup Kwalificatietoernooi de strijd om de World Cup-tickets los. Anice Das hoopt zich op de kortste sprintonderdelen te plaatsen, al weet ze niet zo goed hoe ze ervoor staat. Haar voorseizoen was niet ideaal, maar met de komst van privésponsor Estea kan ze in ieder geval de komende maanden weer vooruit. "Ik ben hier hartstikke blij mee."

Foto : Martin de Jong

Das koos er na het olympische seizoen voor om haar eigen weg te gaan. In juni maakte ze bekend dat ze de komende maanden aan kon sluiten bij het Noorse sprintteam, dat gecoacht wordt door Jeremy Wotherspoon. De samenwerking bevalt goed, al is het niet altijd even makkelijk. "Ik moet de faciliteiten en trainingskampen zelf bekostigen. Bovendien train ik in Heerenveen voornamelijk alleen. Dat vind ik niet erg hoor, maar soms is het fijn als je samen kunt trainen. Gelukkig mocht ik af en toe achter de mannen van Gerard van Velde aan."

Ze heeft wekelijks contact met Wotherspoon, die de technische aanwijzingen via de app aan haar doorgeeft. Das heeft op haar beurt de hulp ingeschakeld van Aart van der Wulp, die haar op het ijs de technische aanwijzingen van Wotherspoon meegeeft. Met haar Noorse teamgenoten heeft Das ook geregeld contact. "We hebben komend weekend allebei de kwalificatiewedstrijd en daar hebben we het dan wel over. Ik ga via een livestream proberen te kijken. Het zou mooi zijn als we elkaar bij de eerste World Cup in Japan weer tegenkomen."

Hoewel het voorseizoen niet ideaal was, merkt Das dat ze elke week fitter begint te worden. Op de vraag of ze onder Wotherspoon al beter is geworden, zegt ze: "Ik denk het wel, maar het is een andere manier van trainen en dat is wennen. Ik voel me sterker en stabieler, maar het is zaak om vanuit diepe hoeken explosief te kunnen zijn. Dat kost tijd. Het is spannend of het er dit weekend al uitkomt."


Estea
Om haar kosten te dekken krijgt Das tot aan de zomer de hulp van Estea, een zorgvastgoedexpert die nieuwe levensloopbestendige appartementen realiseert en zorgpartijen adviseert hoe zij het beste kunnen omgaan met hun vastgoed. Daarnaast zet Estea verouderd vastgoed om naar zorggeschikte appartementen vanuit het principe 'scheiden van wonen en zorg'. "Ik ben hartstikke blij dat Estea mij de komende maanden wil sponsoren", aldus Das, die onder meer helpt met het opzetten van activiteiten voor de ouderen.

"Ik ben maatschappelijk betrokken bij de mensen hier, dat was ook doorslaggevend voor Estea. Ik vind het belangrijk dat de ouderen het hier fijn hebben. Ik ken de meesten door de jaren heen, ze leven altijd heel erg met me mee. Dan ben ik een poosje weggeweest, kom ik thuis en hebben ze krantenknipsels voor me bewaard. Superlief!"

Estea heeft onder meer het pand van Holland Inn in Wolvega in bezit. Dit pand zal echter vanaf december niet meer verdergaan als Hotel Holland Inn, maar als woonzorgcomplex. De hotelfunctie verdwijnt omdat het hotel, dat in de winter veel werd gebruikt door schaatsteams, de huur te hoog vond worden. Das woont inmiddels drieënhalf jaar in dit pand (van Estea) en vindt het dan ook heel jammer dat het hotel verdwijnt. "Piet en Ans Kromkamp, die met veel liefde en passie het hotel hebben gerund, hebben mij en andere schaatsers altijd ontzettend goed gesteund. Ik ben ze daar erg dankbaar voor."

Anice met Dick Sonneveld, projectmanager van Estea


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan