Tickets
Shop
Nieuws 25 nov 2018

Achtereekte wint Kraantje Lek, Geerdinck de Eindhoven Trofee

Carlijn Achtereekte heeft de Kraantje Lek Trofee gewonnen. De olympisch kampioene op de 3000 meter versloeg bij de minivierkamp in Haarlem Roza Blokker en Roxanne van Hemert. Thomas Geerdinck won in Eindhoven de minivierkamp bij de mannen.

Foto : Soenar Chamid

Achtereekte werd op zaterdag tweede op de 500 meter en won vervolgens de 1500 meter. Op zondag eindigde ze als tweede op de 1000 meter, maar won vervolgens de 3000 meter. Van Hemert stond na de eerste dag nog aan de leiding, maar zij verloor te veel tijd op de langste afstand. Achtereekte plaatste zich door buikproblemen niet voor de eerste World Cups en kon zich daardoor laten zien op de klassiekers in Nederland.

Podium Eindhoven Trofee

Bij de mannen werd er om de Eindhoven Trofee gestreden, deze prijs ging naar Thomas Geerdinck, die aan een eerste (1500 meter), tweede (500 en 3000 meter) en derde (5000 meter) plaats genoeg had voor de eindzege. Jos de Vos eindigde achter de rijder van Team easyJet als tweede in het klassement, Tijmen Snel ging er met het brons vandoor. 

De Kraantje Lek Trofee en de Eindhoven Trofee maken onderdeel uit van de Rabo Holland Cup. Bij deze klassiekers tellen bepaalde afstanden mee voor de Rabo Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen. Wie de startbewijzen hebben verdiend, lees je morgen.

Bekijk hier de volledige uitslagen bij de Kraantje Lek en de Eindhoven Trofee.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan